Dissabte, abril 13, 2024
CulturaSocietatUrbanismeVerdum

Els Propis buiden la seu per poder iniciar les obres d’ampliació i millora de l’edifici

També se’n renovarà completament la façana amb una senyera per fer-la més visible des de la via Júlia

El Centre Cultural els Propis traslladava divendres les darreres caixes al magatzem, a l’espera que en una setmana comencin les obres a la seu de l’entitat per convertir-lo en un edifici de referència a la via Júlia. Calculen que la reforma, amb un pressupost previst de 500.000 €, tindrà una durada d’uns dos anys. L’edifici actual, construït l’any 1955 i de propietat del centre, ha quedat ja petit per al gruix d’associats i necessitava modernitzar-se. Amb la pandèmia i les restriccions sanitàries, però, ja fa un any que el centre no pot fer les activitats amb normalitat. En aquest context, l’aturada per les obres no suposa un gran trasbals per als socis.

El nou edifici tindrà una planta i mitja més que ara i la seva façana quedarà decorada amb una gran senyera de 15 metres d’altura. Pel que fa a l’espai interior, s’augmentarà el nombre de sales, es canviarà l’orientació de l’escenari principal, es renovarà el bar de la planta baixa i s’hi instal·larà un ascensor que comunicarà totes les plantes. De fet, la distribució de l’entrada canviarà per poder ubicar millor l’ascensor. L’entrada principal i la del bar del centre s’intercanviaran. Un gran senyera presidirà la façana d’un manera molt discreta, per identificar el centre com un dels espais de difusió de la cultura catalana més importants del districte.

El Centre Cultural els Propis de Nou Barris té més de 90 anys d’història al districte. És la seu de la Coral i l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé, així com de la Fundació Procat. Des d’Els Propis es realitzen nombrosos actes per als associats i també oberts a tothom com ara exposicions, concerts, xerrades, presentacions de llibres, debat ciutadà, sortides, ball o ioga. Al mateix temps organitza actes externs com l’Aplec de Cultura Popular Catalana, la rebuda als Patges Reials o la Revetlla de Sant Joan.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies