Nou Barris s’acomiada del lluitador sindical i veïnal Juan Navarro

L’activista sempre va ser un exemple de compromís amb els drets laborals, la democràcia i les llibertats públiques

Nou Barris ha perdut avui un dels lliutadors sindicals i veïnals més estimats del districte.  Juan Navarro va néixer el 5 de gener del 1929 a Múrcia i va arribar a Barcelona amb la seva mare i els seus tres germans l’any 45. Treballador des de ben aviat, va impulsar un fons solidari per oferir suport econòmic als companys en baixa laboral i va liderar diversos moviments en reivindicació de millores salarials i de les condicions de treball. El 1951 va participar en la vaga de tramvies i el 1957 va ser escollit delegat sindical del sindicat vertical, l’únic en aquell moment.

Navarro va va ser un dels tres centenars de delegats que, el 20 de novembre del 1964 es van aplegar a l’església de Sant Medir a Sants i van fundar la Comissió Obrera de Barcelona, embrió de la CONC. Va ser també part del Consell Nacional de CCOO, de la comissió executiva de la Federació de Pensionistes i Jubilats del sindicat català, i del consell de la Federació Estatal de Pensionistes i Jubilats de CCOO a l’estat.

A més del seu compromís sindical va ser president de l’AV Centre de Cerdanyola i un dels fundadors de l’AV Turó de la Peira.  En els darrers anys va presidir la comissió de Gent Gran de Nou Barris i va ser també membre del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona en representació de Nou Barris. També va ser un iaioflauta i va participar en moltes de les reivindicacions de SAP Muntanya.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies