L’associació Rescat estrena gàbies antiporcs senglars a les colònies de gats a Collserola

L’Oficina de Protecció dels Animals ha instal·lat ja una desena de menjadores a Torre Baró i Ciutat Meridiana

L’associació animalista Rescat ha aconseguit una de les seves reivindicacions recorrents. L’Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona (OPAB) els està instal·lant gàbies menjadores en algunes de les colònies de gats a zones limítrofes amb Collserola, a Torre Baró. Són, com podeu veure a la imatge, unes gàbies metàl·liques que permeten entrar als felins a l’interior per menjar el pinso que els voluntaris els deixen. L’obertura és prou gran per a un gat, però no per a un porcs senglar. D’aquesta manera es vol evitar que els porcs senglars acudeixin a alimentar-se del pinso de gats, i de pas, es protegeix els felins i als voluntaris.

La mesura no és fàcil, i cal un període d’adaptació, ja que alguns dels gats de les colònies no es refien d’entrada de les gàbies. De moment el pla ha començat per Nou Barris, a Torre Baró i Ciutat Meridiana, les controlades per Rescat, però s’anirà estenent cap a totes les colònies de gats de muntanya de la ciutat. En paral·lel,des de l’Ajuntament també s’estan col·locant petits refugis perquè els gats d’aquestes colònies muntanyenques trobin aixopluc del fred o la pluja. Són caixes de fusta ben condicionades perquè els animals s’hi trobin còmodes.

L’associació Rescat fa uns vint anys que té cura, de forma desinteressada, de colònies de gats del carrer.  No només els alimenten, sinó que els esterilitzen i els tornen al carrer per tal de controlar que no es multipliquin. També els porten al veterinari si els troben ferits o malalts, i en el millor dels casos, quan es tracta de gats que es poden adaptar a la vida casolana, els busquen llars d’adopció.  En total controlen més de 30 colònies. D’aquests, uns 200 gats viuen als barris de muntanya. A la Zona Nord, on hi actuen des de fa un any, n’han identificat i esterilitzat més de 300, dels quals han donat en adopció una tercera part, uns 100.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies