Les xarxes de suport es manifesten a Sant Jaume per reclamar solucions per al veïnat vulnerable

Denuncien en un manifest que els ajuts de les administracions no arriben 

L’esclat de la pandèmia i el confinament va fer que molts veïnsi veïnes s’organitzessin en xarxes de suport per ajudar a les persones de risc o famílies monoparentals que no podien sortir de casa per comprar aliments o medicines. Amb el temps aquestes xarxes han anat ampliant el tipus d’ajuda que duen a terme davant un panorama de crisi socioeconòmica: reparteixen aliments a les famílies que s’han quedat sense recursos per la crisi o el retard dels pagaments dels ERTE, han reciclat i repartit ordinadors i material escolar, donen suport per fer tràmits telemàtics, i fins i tot han creat un armari de roba solidari. Fa temps que avisen que el nombre de famílies a les quals ofereixen ajuda no deixa de créixer, un fet que comença a saturar algunes xarxes veïnals. Per aquesta raó avui les xarxes de suport de tota la ciutat s’han posat d’acord per convocar una concentració a la plaça de Sant Jaume en què volen reclamar solucions a les administracions amb el lema ‘Per lluitar per “pa, papers, sostre i treball” per a totes’.

“Portem molts mesos assumint tasques que haurien de ser cobertes per les administracions públiques: l’accés a l’alimentació i altres recursos bàsics com habitatge, treball, atenció als serveis…”, afirmen al manifest que han fet públic a les xarxes socials, que continua així: “No volen reconèixer les cues de la fam, es continuen produïnt desnonaments en plena pandèmia, milers de persones segueixen en situació irregular administrativa, els ajuts continuen sense arribar… Doncs les veïnes passem a l’acció.”

La concentració està fixada a les 12h del migdia, tot i que abans hi ha convocatòries a dos punts de Nou Barris per baixar cap al centre. A la plaça de Verdum a les 10h, a la plaça de la República, a les 11h.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies