L’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris senyalitza els records històrics de Canyelles

A través del projecte Recuperem la memòria col·loquen plaques que ubiquen elements o capítols del passat

Si camineu per Canyelles potser us trobareu alguna placa com la de la foto que acompanya aquest text. És una de les que ha instal·lat l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris per recordar o com han titulat el projecte, recuperar la memòria. En aquest cas ubiquen aproximadament el lloc on s’alçava la masia de la Guineueta, que va donar nom a tota la zona i va desaparèixer amb la construcció del barri de Canyelles. També han instal·lat plaques en honor a la lluita del veïnat de la Guineueta Vella pels seus habitatges, la reivindicació de l’arribada del metro, o al cartell que anunciava -fins que el sol va esborrar les paraules- la construcció del poliesportiu a la frontera entre Canyelles i les Roquetes. A més, també s’ha dedicat una placa, penjada a la façana del local de l’AV Canyelles, a la primera presidenta veïnal del barri, María Ángeles Rivas. I és que el projecte es fa conjuntament i amb acord amb l’entitat del territori.

Aquesta és la segona fase de senyalització històrica, després que l’Arxiu ja fes el mateix a les Roquetes, amb sis punts sobre fets històrics, curiositats i anècdotes, com ara l’autoconstrucció del clavegueram o el nom popular d’indrets, com laplaça del Cendrer. Aquesta iniciativa veïnal sorgeix de la necessitat de construir un discurs a partir d’aquells relats que corren el perill de perdre’s si no es mantenen.  “La idea és senyalitzar la història dels barris relatada des del discurs dels mateixos veïns i veïnes. – comenta Arnaldo Gil de l’Arxiu Històric de les Roquetes Nou Barris. – Ja vam ser un dels districtes pioners a fer-ho, a partir del Relligant Nou Barris.  En aquell moment, el Districte de Nou Barris va instal·lar una part dels faristols i plaques de la iniciativa, però encara hi ha moltes pendents de col·locar. I ara hem decidit fer la senyalització nosaltres, són plaques petites de 20×20, fàcils d’enganxar i no molesten”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies