Pacte a l’Ajuntament per invertir uns 3,7 milions d’euros a Nou Barris

La llista d’actuacions inclou temes com el desamiantatge de l’escola Prosperitat, la rehabilitació de Can Valent o el projecte del CEM Artesania

El govern municipal de BeC i PSC ha anunciat un acord amb ERC per, en el marc del pacte pressupostari 2021, destinar un fons de 30 milions per realitzar 83 projectes que han anomenat “de proximitat” als districtes de la ciutat. Sota aquest nom entren obres relacionades amb equipaments i la millora de l’espai públic, de parcs i verd urbà, de jocs infantils i de carrils bici, així com també l’adquisició de finques i locals d’interès públic.

A l’hora de repartir aquests diners, han decidit assignar 2 milions per districte, i distribuir els 10 restants d’acord a criteris de població i de renda. Nou Barris és el districte que més dotació econòmica rebrà. S’hi invertirà més d’un 12% d’aquests fons, uns 3,7 milions d’euros que es reparteixen en una dotzena de partides, algunes de les quals representen reivindiccions històriques. Us en fem un resum a continuació:

– Es reserva 1,3 milions a la retirada de l’amiant de la teulada de l’escola Prosperitat (a la imatge en una vista aèria). A més, el document assenyala que hi ha prevista, dins les inversions del Pla de barris, fer més actuacions de rehabilitació al centre esducatiu.

–  La segona partida més gran són 825.000 euros previstos per a la rehabilitació de la masia de Can Valent, reivindicada per l’AV Porta, els usuaris dels horts urbans adjacent al mas en runes, i l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris.

S’hi sumen altres 40.000 que es reserven a “l’inici del projecte de convertir la Masia Can Valent en equipament. Aquest projecte haurà de ser una 2ª fase d’intervenció després d’haver-se executat el projecte de rehabilitació de l’estructura.”

–  A continuació una altra lluita veïnal històrica, la construcció del CEM Artesania, també conegut coma poliepsortiu de Canyelles. L’acord destina 380.000 euros amb la intenció de començar l’elaboració del projecte per tal d’aconseguir “el projecte bàsic en aquest any”. L’Ajuntament pressuposta en uns 700.000 euros el que costa fer realitat el poliesportiu.

– Es faran actuacions de manteniment de l’antiga escola Benjamí, a la Trinitat Nova per un valor de 200.000 euros, per millorar el condicionament dels espais mentre no arriba la remodelació integral del recinte.

-Amb 165.000 euros s’introduiran millores a la plaça de Francesc Layret, una de les demandes de l’AV Verdum per al Pla de barris. Es renovarà pavimentació, jardineria i mobiliari com ara els bancs.

– S’ha inclòs l’elaboració, amb 40.000 euros, del projecte de construcció d’una passera per sobre de l’aqüeducte que uneix Ciutat Meridiana amb el barri de Can Cuiàs (Montcada). Es tracta d’una altra petició veïnal de fa temps per facilitar l’accés del veïnat als recursos i botigues que hi ha a les dues bandes. Ara han de fer una gran volta o baixar i pujar el torrent.

-Uns altres 200.000 euros ajudaran a millorar l’accessibilitat des de l’espai públic a comerços, així com a equipaments i locals d’entitats.

-També arriba a 200.000 l’import destinat a actualitzar tecnològicament i digital equipaments públics.

-I amb altres 100.000 euros es renovaran o s’instal·laran elements esportius als parcs i jardins com ara taules de tennis taula o cistelles de bàsquet.

– Amb 33.000 euros, s’elaborarà el projecte executiu de la baixada a la calçada del carril bici que ara mateix està sobre
vorera al carrer Arnau d’Oms en el tram entre el passeig Fabra i Puig i el carrer Pintor Alsamora, per tal de donar continuïtat al carril bici ja existent sobre calçada de Rio de Janeiro.

-A banda d’aquest llistat, es proveirà el Districte de Nou Barris de 205.671 euros per concretar, per a “possibles
actuacions de manteniment d’escultures, millores a la via pública, accions de memòria històrica o millora acústica d’equipaments.

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies