Arriba el projecte d’empoderament ‘Dones Amunt’ a Ciutat Meridiana i les Roquetes

El programa oferirà durant nou mesos eines per gestionar la seva situació personal a dones en situació vulnerable 

Després d’una prova pilot fa dos anys a quatre barris de la ciutat, ara arriba a Ciutat Meridiana i les Roquetes el projecte Dones amunt, impulsat per l’Ajuntament per promoure l’empoderament i la millora de la situació personal, social i econòmica de dones en situació de  precarietat i vulnerabilitat. La filosofia del projecte vol, d’una banda, que les dones participants siguin conscients d’aquells factors que les han dut a aquesta situació, des de raons laborals a altres aspectes com la conciliació, la impossibilitat de portar a terme una vida plena per manca d’oportunitats, o per obstacles generats per desigualtats de gènere, d’origen, de classe o de diversitat funcional. I després, es vol dotar-les d’eines per pensar i engegar accions individuals i col·lectives, que millorin les seves vides laborals i personals.

El projecte també s’implantarà a la Trinitat Vella, el Besòs i el Poble-sec, i entre els cinc barris convidarà unes 75 dones, derivades d’altres serveis municipals, a participar en unes 28 sessions grupals i 9 individuals entre el març i l’octubre. Les sessions grupals seran participatives, experimentals i vivencials, partint dels propis coneixements i experiències. Cada sessió estarà organitzada amb un fil conductor, que sempre es podrà adaptar als interessos de les dones i a com es vagi desenvolupant. Hi intervindran també dones que van participar en l’edició pilot i que ara faran de mentores, per compartir la seva experiència al programa. Aquestes dones provenen del Bon Pastor, el Carmel, Sants i la Verneda. A l’hora de fer balanç del seu procés, van concloure que havien millorat de manera generalitzada l’autoestima i l’autoconfiança. I gairebé un 60% havia aconseguit canvis laborals: 17 dones havien trobat feina, 5 havien començat a formar-se i 11 més havien iniciat la definició del seu projecte professional i/o d’emprenedoria.

Dones amunt fomentarà la participació de les dones amb un incentiu econòmic com a reconeixement al treball i el temps dedicat, un servei de cures per a aquelles dones que siguin mares o tinguin persones a càrrec seu que no puguin ser atesos durant les sessions grupals, i cobertura de transport per a les dones que hagin de desplaçar-se fins als punts físics de les sessions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies