L’Ajuntament reactiva els pressupostos participatius

A partir d’avui Districte donarà a conèixer els 118 projectes presentats perquè puguin ser prioritzats pels veïns i veïnes

El confinament del març de 2020 i la situació sanitària va aturar el procés dels primers pressupostos participatius. Ara, a partir d’avui, l’Ajuntament anuncia que passen a la fase de priorització. Qualsevol persona de 14 anys o més i empadronada a Barcelona podrà donar suport als projectes presentats durant la primera fase del procés participatiu. Aleshores es van recollir gairebé dos mil projectes a tota la ciutat, 118 d’ells a Nou Barris. Les propostes s’han avaluat tècnicament i ara es presentaran públicament per iniciar la participació ciutadana.

Del 22 de març fins al 5 d’abril, cada persona participant disposarà de deu suports, que podrà repartir en deu projectes de qualsevol districte de la ciutat. Els suports es podran donar a través de la plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona, que vehicularà totes les fases del procés.

Els vint projectes amb més suports de cada districte passaran a la fase de concreció i, finalment, a la fase de votació, prevista per al mes de juny, i en la qual la ciutadania podrà escollir els projectes definitius a desenvolupar.

El pressupost total disponible per a aquesta edició dels pressupostos participatius és de 30 milions d’euros, després d’ajustar-se als canvis de calendari (ha passat un any respecte del previst i ja s’ha arribat a la meitat del mandat), i per atendre els nous reptes i necessitats socials i econòmiques que ha generat la pandèmia.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies