Indignació davant la botiga d’animals on van trobar 18 cadells de gos morts

Animalistes i veïns es concentren davant el local per mostrar el seu rebuig

Després de l’estupefacció de divendres, ahir el veïnat animalista, amb l’associació Rescat al capdavant, es va concentrar davant la botiga i clínica veterinària Ladridos, a la via Júlia, per mostrar el rebuig, més enllà del comerç amb animals per si mateix, a tota la sèrie de males pràctiques que s’hi duien a terme. A més, l’entitat animalista Rescat ha començat a recollir-ne més casos i informes veterinaris per presentar denúncies, que engreixarà un llarg expedient que ara l’Ajuntament estudiarà per sancionar l’establiment i estudiar la retirada de la llicència d’activitat, segons ha anunciat ja la tercera tinenta d’alcalde i regidora de Benestar Animal, Laia Bonet. Des de Rescat es confia que aquest cop es clausuri el negoci, ja que no és el primer cop que es denuncia la botiga per episodis similars.

La Guàrdia Urbana i el Departament de Gestió i Protecció dels animals de l’Ajuntament van entrar divendres a la botiga a partir de denúncies de particulars i hi va descobrir 18 cadàvers de gossos en un congelador, que ni tan sols figuraven al llibre de registre de l’establiment. Junt amb els cossos, durant la inspecció es van trobar els passaports dels animals, presumptament per ser cremats també en la incineració.

A més, es va detectar 16 animals en venda que estaven malalts, alguns dels quals de coronavirus; i altra dotzena de cadells estaven en quarantena o hospitalitzats. Un dels cadells de la zona d’hospitalització, diagnosticat positiu de coronavirus i amb antecedent de parvovirus, es va trobar en estat caquèctic i símptomes evidents de deshidratació. Ha estat ingressat a un hospital veterinari per la seva gravetat. La Guàrdia Urbana investigarà els passaports dels cadells morts. I se’n farà la necròpsia a dos dels gossos per determinar la causa de la mort.

Però la llista de males pràctiques no acaba aquí. El llibre de registre d’entrades i sortides dels animals de l’establiment presenta irregularitats com la manca de registre dels gossos morts trobats al congelador.  A més, la Guàrdia Urbana ha descobert que la veterinària no té el títol professional convalidat a l’estat espanyol i no està col·legiada. Per tant, no podia exercir la pràctica veterinària ni implantar els microxips identificatius als animals, com estava fent.

Encara més. La majoria dels animals de procedència estatal han arribat a l’establiment sense la identificació corresponent i no complien el període de quarantena preceptiu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies