Un 8M amb activitats culturals, de debat i de conscienciació a Nou Barris

El tema central posa la mirada en les cures, una tasca tradicionalment feminitzada, precària i invisibilitzada

Nou Barris celebra el 8 de març, el Dia internacional de les Dones, amb activitats que reflexionen i debatre sobre la situació actual de les dones en la societat i el món. L’acte central al districte tindrà lloc el 12 de març, en què es llegirà un manifest preparat per a l’ocasió. Trobareu la resta de la programació detallada en aquest enllaç.

Enguany, el 8M posa la mirada sobre les cures, una tasca que tradicionalment ha recaigut en les dones i que sovint ha estat menystinguda. Assolir la igualtat implica canviar maneres de pensar i de fer, posar fi a rols i estereotips. La responsabilitat respecte a la cura de les persones n’és un exemple. Les cures són una tasca vital per al sosteniment d’una societat, però, malgrat la seva importància, han quedat sempre en un segon pla, i són poc reconegudes i remunerades. La crisi de la covid-19 ha posat de manifest aquesta realitat precària i invisibilitzada.

Revertir la feminització de les cures és el tema central dels projectes que es presenten a la 35a edició del Premi 8M – Maria Aurèlia Capmany, amb l’objectiu de reconèixer la importància social de les tasques de les cures, la promoció de la seva corresponsabilitat social i comunitària, la reducció de les desigualtats i l’empoderament i la participació política de les dones.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies