El programa Concilia de la Zona Nord es prorroga fins al juliol

Des de setembre el projecte ha fet 3.000 serveis de canguratge a prop de 400 infants de la ciutat 

L’Ajuntament prorroga fins al juliol el projecte Concilia que s’ofereix al centre cívic del a Zona Nord des de setembre. El servei té l’objectiu de facilitar la conciliació laboral, familiar i personal en zones de la ciutat amb menor renda per càpita i que formen part del Pla de Barris.

En els primers mesos de funcionament, el projecte ha dut a terme a més de 3.000 serveis de canguratge a prop de 400 infants diferents, la majoria d’ells amb 5 i 6 anys, dels districtes on s’ofereix el servei. De mitjana, cadascun d’aquests infants utilitza el servei tres vegades al mes. Un 48,7% de les famílies ateses eren monoparentals, el 54% estava vinculada prèviament a altres serveis públics i el principal motiu de la demanda del servei era per treballar (33%), seguit de la demanda de tenir un temps puntual de respir (19%).

Concilia funciona en horari de tarda de dilluns a divendres, fins i tot fent recollides puntuals a la sortida del centre educatiu, mentre que el cap de setmana s’amplia també als matins. Els espais funcionen sota inscripció prèvia a la pàgina web http://concilia.incoop.cat, tot i que els equips del servei també tenen hores assignades per atendre les famílies que no tinguin la possibilitat de fer la inscripció online. El servei de canguratge té capacitat per acollir fins a 8 infants per espai cada hora, i per aquesta raó contempla que l’assistència es pugui reservar amb 48 hores d’antelació, tot i que també es pot donar resposta a casos d’emergència sobrevinguts. L’objectiu és proporcionar a aquests infants un temps de lleure de qualitat, amb activitats pedagògiques adaptades a les diferents edats basades en valors com la coeducació, la participació, l’educació ambiental, la interculturalitat, l’educació ambiental, la salut i l’art.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies