Dimecres, febrer 28, 2024
MobilitatNou Barris

TMB gestionarà els busos de la Zona Nord de Nou Barris a partir del maig

L’Ajuntament reformula les quatre línies que actualment opera Sagalés amb constants queixes de veïns i treballadors

Era una notícia molt esperada pels barris de la Zona Nord i les Roquetes que fa anys que demanen millores en els serveis de les línies de bus que gestiona l’empresa Sagalés. A partir del maig, TMB gestionarà directament els actuals busos 80, 81, 82 i 83. També absorbirà els treballadors de Sagalés. Amb aquesta operació l’Ajuntament dóna resposta a les continues queixes per les deficiències del servei en aquestes línies, tant per part dels veïns com els conductors.

A partir de maig, TMB farà alguns canvis per “homogeneïtzar-les amb la resta de línies urbanes de TMB”, en paraules de la presidenta de TMB, Rosa Alarcón.  D’una banda es fusionaran els busos 80 i 81 en una única línea, la 180 (la Trinitat Nova i Vallbona). Amb el canvi la freqüència de pas passarà dels 60 minuts d’espera actuals als 20 minuts. D’altra banda, la 82 passarà a dir-se 182 (plaça de la República – Torre Baró), i la seva freqüència de pas es reduirà a 15 minuts d’espera.  Per últim, la línia 83 desapareixerà i com a alternativa TMB ampliarà el servei de bus a demanda a Torre Baró nord, Llerona-Balenyà i Vallbona nord. El bus a demanda passarà a tenir dos vehicles, en comptes d’un. A més, s’adequarà el recorregut de la línea 62 per adaptar-lo a la demanda existent.

Des de gener 2010 l’empresa Bus Nou Barris (Sagalés) s’encarrega de la gestió de 4 línies d’autobús que donen servei a la Zona Nord i les Roquetes. Aquesta concessió va ser polèmica des del primer moment. Els veïns no van trigar en denunciar primer l’antiguitat dels vehicles i les continues avaries. Els veïns criticaven també les freqüències de pas entre vehicles.  En la lluita per aconseguir que TMB assumís les línies, han comptat també amb el suport dels conductors, que han denunciat repetidament les precàries condicions laborals. L’any 2017, coincidint amb la finalització del contracte de concessió, ja es van mobilitzar plegats per demanar a TMB que assumís la gestió directa de les línies.

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies