Un projecte per a rehabilitar la bassa gran de la Vall de Can Masdeu

La comunitat dels horts busca finançament per poder abastir-se d’aigua a l’estiu i crear una zona natural de descans

A la Vall de Can Masdeu trobem les restes d’una bassa d’aigua centenària. Els usuaris dels horts comunitaris propers han redactat un projecte per a rehabilitar-la. Aquesta bassa gran podria ser la solució als problemes d’abastiment d’aigua que tenen durant l’estiu.  A més, pensen que recuperar aquest element podria convertir aquest espai en una zona natural de descans per a la gent que passeja per la serra de Collserola.  El projecte planteja “naturalitzar” aquesta part de la vall. Els usuaris ja han fet una primera neteja de l’espai, però ara cal fer una inversió d’uns 200.000 euros. Un pressupost que podria abaratir-se si els usuaris dels horts assumeixen la ma d’obra. Les actuacions consistirien en aprofitar els sediments de tota la bassa per omplir-ne fins a la meitat. L’altre meitat s’ompliria de l’aigua que baixa d’un torrent i una mina propera. També hi hauria una zona de transició en la qual es recuperarien les espècies vegetals de la serra. De moment, esperen que l’Ajuntament assumeixi el cost de l’actuació però també contemplen possibles subvencions d’altres administracions o fundacions interessades en el projecte.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies