El pla de Dinamització Econòmica posa l’accent en la digitalització i el comerç de proximitat

La mesura va ser presentada al plenari juntament amb el Pla de Comerç

En els propers dies us anirem explicant alguns dels temes que van sorgir al plenari de Nou Barris d’ahir, 18 de març. Entre els punts, en destacava el Pla de Dinamització Econòmica i Comercial de Nou Barris 2021-2024, que va venir acompanyat del Pla de Comerç. Tots dos amb l’objectiu clar de revertir la situació socioeconòmica de Nou Barris, un districte que el passat desembre compava amb 12.382 persones aturades, el que representa el 13,2% de l’atur de la ciutat.

El Pla de Desenvolupament Econòmic, que podeu consultar al web de Districte, té sobretot en compte a les dones, els joves i als majors de 55 anys, com a sectors de la població especialment castigats per l’atur. D’aquesta manera, les mesures tenen un matís de perspectiva de gènere, així com d’integració cultural, en contra de la discriminació per raó de procedències o diferències culturals. En total s’han traçat vuit línies estratègiques que es desglossen en 65 accions.

Per combatre l’atur i la desigualtat, es pretén potenciar el comerç de proximitat. Per aquesta raó, la mesura de govern ha inclós el Pla de Comerç, tambe consultable. Durant la sessió es va recordar que en el cas del nostre districte, el comerç no ha patit tant com a altres zones, en no dependre del turisme. Però, tanmateix, tots els partits estan d’acord en reforçar el suport al teixit comercial de barri a través de diverses mesures des de campanyes de suport a actuacions urbanístiques o millor il·luminació al carrer.

Una altra mesura per millorar les vendes d’aquest comerç és un altre eix important: aprofitar  les possibilitats de les noves tecnologies, a través de formació i l’impuls de la digitalització les empreses noubarrienques. Una forma de poder competir amb les plataformes de distribució a través d’internet.

A banda d’aquests punts, també s’aposta atraure visitants al districte a través d’esdeveniments culturals i el propi patrimoni, així com empreses que puguin ubicar-se al nostre territori.

Altres línies estratègiques serien el finançament de projectes que dinamitzin l’economia de Nou Barris, l’enfortiment de l’economia social i solidària, i la reactivació des del districte, però també aprofitant els recursos de la resta de la ciutat, ja que s’ha detectat que Nou Barris és el que menys serveis com ara Barcelona Activa aprofita i es vol revertir.

En el debat dels grups polítics sobre aquest punt, es va recalcar la necessitat de promoure l’associacionisme del comerciants.

Barcelona pel Canvi va reclamar més accions a Nou Barris des de nivell municipal. També va apuntar que en alguns barris, el comerç de proximitat es troba en una situació molt precària, i va oferir la possibilitat de vehicular els ajuts i serveis a través de les associacions de comerciants, per fer-les créixer.

El PP va criticar la mesura, ja que considera que les accions ja estan en funcionament i va destacar els problemes per fe arribar als comerciants la informació.

Ciutadans va demanar una baixada dels impostos per als comerciants com una forma d’ajudar als negocis, juntament amb la millora dels entorns comercials.

ERC va proposar un pla d’il·luminació que millori la sensació de seguretat i promogui el passeig. A més, va defensar visibilitzar el comerç amb campanyes que posin en valor les botigues davant el comerç online, però també respecte als centres comercials.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies