Cinc processos participatius per renovar grans zones de Nou Barris

La intenció de Districte és dur-los a terme en aquesta legislatura

El regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, ha anunciat la intenció de convocar processos participatius per dissenyar els usos i la forma de cinc àrees del districte. Es tracta de projectes àmpliament demandats pels barris, com són:

-La reforma del parc del Turó de la Peira. Un projecte que s’engloba dins el el Pla de barris de Can Peguera i el Turó de la Peira. Fa temps que es demana arranjar el parc i fer mesures per millorar-hi la convivència, a més de la connexió amb els barris veïns.

-Els terrenys del carrer del Pintor Alsamora, que actualment són un aparcament provisional, al peu del mur del Cementiri de Sant Andreu. També fa anys que l’AV Porta hi reclama una zona verda i recuperar aquest espai per al barri.

-L’antic camp de futbol de la Damm, a la foto en una imatge de 2017. Molt relacionat amb el punt anterior. Després de l’oposició veïnal a que es convertís en un tanatori, l’Ajuntament va acabar comprant els terrenys a l’empresa funerària privada. Ara caldrà decidir què fer al solar.

-Jardins de Can Xiringoi. Més concretament els metres quadrats que es van reservar, en desballestar-se les cotxeres de busos, per a la construcció d’una conselleria de la Generalitat i que finalment va adquirir l’Ajuntament. Posteriorment, es va urbanitzar com a zona verda en espera de definir-ne el futur. Fa uns anys, Districte va anunciar la intenció de construir-hi una escola bressol i algun altre equipament. Altra tema sense resoldre a la zona és una àrea de gossos que millori la convivència entre tenedors de gossos i la resta d’usuaris dels jardins.

-L’antic camp de futbol de Ciutat Meridiana. Actualment s’hi estan duent a terme obres per convertir-lo en una gran zona lúdica, amb jocs infantils, zones d’estada i esportives. Però queda pendent construir-hi els equipaments llargament promesos, entre ells la seu definitiva de l’AV Ciutat Meridiana, que fa uns 25 anys que són en uns barracons provisionals, i un casal de gent gran.

 

Sobre aquest anunci, alguns partits de l’oposició han fet sentir alguns dubtes. ERC va lamentar la llargada dels processos, que endarrereixen l’arribada dels resultats, a més de preguntar pel punt en què es troba el procés participatiu sobre l’illa de la Plástica Flor, a la Prosperitat. Per al PP, entre aquests processos participatius hi haurà de ser també el de la polèmica àrea de gossos de Can Dragó, que enfronta usuaris i veïnat. I per Barcelona pel Canvi seria preferible realitzar la participació a nivell d’entitats, integrant els ciutadans en associacions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies