El Pla de barris reparteix cistelles de salut i comunitat

Setmanalment unes 50 famílies recullen fuites i verdures acompanyades de receptes saludables

La crisi socioeconòmica, la de la covid-19, però també la que fa temps que s’arrossega, impedeix moltes famílies comprar aliments saludables com fruites, verdures i hortalisses. Per aquesta raó, el Pla de barris que treballa a Ciutat Meridiana, Torre Baró, Vallbona, la Trinitat Nova i les Roquetes ha posat en marxa el projecte Cistelles, que reparteix un cop per setmana fruita i verdura de pagesos de proximitat a una cinquantena de persones, derivades de Serveis Socials. Es tracta d’un lliurament setmanal de fruita, verdura i hortalisses, complementades amb llet i iogurts i un bon grapat de receptes per extreure el màxim profit saludable d’aquests aliments. “Es tracta que en treguin el màxim profit possible. També pot ser que no tinguessin costum de cuinar-les de la forma més saludable”, explica l’Aina Mir, una de les dinamitzadores del projecte. Com a exemple, els explica la importància de combinar les bledes amb aliments rics en vitamina C per absorvir-ne millor les propietats. “El projecte de les Cistelles el vam  iniciar com una línia de Pla  de barris no només com a resposta a la crisi socioeconòmica derivada de la COVID, sinó també tenint en compte que aquest 2021 Barcelona és la Capitalitat de l’alimentació sostenible i, per tant, els aliments frescos, de proximitat i ecològics no han de ser un luxe només per a una minoria”, afirma Núria Borrut – Coordinadora d’ocupació i activitat econòmica del Pla de Barris.

L’escolten un grup reduït de veïnes, que han creat un lligam de suport mutu. I és que aquest és un altre ingredient de les cistelles del pla de barris, generar comunitat i xarxa veïnal. Les participants comparteixen en les trobades setmanals i a través d’un grup de whatsapp, receptes dels seus països o regions d’origen, experiències i dubtes, però també preocupacions o vivències del dia a dia. És un format molt predeterminat per la covid-19, ja que originalment s’havia concebut el projecte com un taller pràctic, que demostraria als fogons dels equipaments dels barris implicats, com cuinar de forma més saludable per allargar la qualitat de vida. “Ens enviem fotografies, ens preguntem com fer les coses, hem après molt, a banda de resoldre una necessitat”, afirma una de les participants. “És un projecte fantàstic, ens relacionem, fem amistats… I he après a esforçar-me més a la cuina, la meva filla ja m’ho diu, que ara cuino millor”, afegeix una altra de les veïnes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies