El Teatre Social de Verdum estrena el documental “Trencant barreres”

El vídeo mostra l’experiència dels participants d’aquest projecte intergeneracional

L’any 2015 es va formar un grup de teatre comunitari ben peculiar, que unia dos generacions de Verdum: un grup d’adolescents i un conjunt de veïnes grans del barri. La idea era transformar la vida de tots ells, ajudant-los a gestionar els seus conflictes, angoixes i sentiments. El projecte va sorgir de l’aliança entre la Fundació Pare Manel, la Fundació La Roda i l’Associació Comunitària de Verdum, a més de l’entitat Impacta T, que posa els monitors especialitzats en teatre social. Han estat cinc anys d’assajos i representacions teatrals, i moltes hores de convivència que es recullen en el documental ‘Trencant barreres’, que podeu veure a Youtube.

La barreja d’edats i mentalitats va necessitar un temps d’adaptació per totes dues parts. “Al principi els joves eren molt sorollosos, i les persones grans es van espantar una mica, però de mica en mica es van adaptar i han après a tractar-se”, explica Anna Corbella, de la Fundació la Roda. Un cop adaptats, els dos col·lectius han format un grup de suport mutu. Les més grans han trobat una motivació i una manera de trencar amb les pors i vergonyes. Els joves, un suport que sovint troben a faltar al seu entorn, i, tal com expliquen al documental, l’experiència els va servir per aprendre a parlar i valorar la gent gran.

També els ha servit la temàtica de les obres que han representat, en les quals han aprofundit en la vida de la gent gran en els seus anys de joventut, i en el dels estudiants que pateixen assetjament, entre altres temes.

De moment la covid-19 ha aturat el projecte, davant la impaciència d’alguns dels membres del grup, que estan desitjant tornar als assajos. Durant tot aquest temps pandèmic, les monitores han mantingut el contacte, sobretot amb els joves. Ara esperen poder reprendre el projecte i garantir els recursos per donar-li continuïtat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies