Maladeta es manifesta contra la construcció de pisos a quatre solars

L’AV Porta i els usuaris dels horts ocupats reclamen salvar els altres tres solars

Aquest matí a les 11.30h l’AV Porta i les persones que conreen els horts als terrenys ocupats del carrer de la Maladeta han convocat una manifestació al costat dels horts per rebutjar l’inici d’edificació a quatre dels solars. Es tracta dels terrenys propietat de Núñez y Navarro, que ha aconseguit salvar totes les traves i s’ha fet amb els permisos per iniciar les obres. Així li ha fet saber a Districte de Nou Barris. De fet, tenia previst desallotjar els espais aquests dies, però finalment el llançament es va aturar i l’empresa ha demanat al govern de Nou Barris suport en la mediació per evitar un desallotjament pactat.

Encara no hi ha dada d’inici d’obres, per tant, però des de Porta es donen per perduts els quatre solars. La concentració vol protestar per aquest fet, però sobretot vol reclamar a l’Ajuntament que intervingui i es faci amb els tres restants per tal de poder encabir-hi una de les grans demandes veïnals: un gimnàs i sala d’actes per a l’Escola Splai. Aquesta escola fa 40 anys que demana aquest espai, ja que no s’hi va construir cap en el seu moment i els nens i nenes han de fer servir el pati -si no plou- per fer educació física i activitats culturals. També volen zones verdes i algun altre equipament. Pel que fa a les persones que conreen els horts que estarien afectats per la construcció, volen més temps, per recollir la collita.

Els horts van aparèixer fa 11 anys com una barricada contra l’edificació i per reclamar una rambla verda que evités la que consideraven massificació del barri. En els darrers anys s’havien obert a fer un procés participatiu per decidir els usos possibles dels solars i a la possibilitat que s’hi construïssin alguns pisos socials. Van arribar a entrar a l’ordre del dia del Ple de Nou Barris la que fins ara és l’única iniciativa ciutadana, en la qual demanaven el procés participatiu. Però no va ser aprovada.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies