Medalla d’Or a títol pòstum per al Pare Manel

L’Ajuntament ha aprovat per unanimitat el reconeixement pel seu compromís amb les persones vulnerables

El Ple de Barcelona ha concedit aquesta setmana, amb un vot unànime de tots els grups municipals, atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Manel Pousa, conegut com a Pare Manel, juntament amb el també desaparegut bisbe Pere Casaldàliga. Tots dos van morir fa mig any, i ja aleshores l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar que s’engegaria el procés per  reconèixer la seva tasca, per “haver entregat la seva vida al servei dels altres”.

La Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Manel Pousa, més conegut com a Pare Manel, recorda la seva dedicació solidària a favor de les persones en situació de vulnerabilitat, “en especial la infància en risc i les persones privades de llibertat“. La seva fundació desenvolupa projectes enfocats sobretot a la infància i els adolescents en els barris de Verdum, les Roquetes i la Trinitat Vella. També gestiona projectes d’inserció sociolaboral. Aquesta trajectòria ja l’havia fet mereixedor de la Medalla d’Honor de l’Ajuntament, així com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

El Pare Manel ens va deixar el 9 de setembre, però la seva fundació i el seu llegat continua, ara presidida per Sandra Pardo. Poc després de la seva mort, es va iniciar una campanya popular per reclamar que es bategés un carrer o plaça amb el nom de Pare Manel.

L’altra guardonat, Pere Casaldàliga, va morir dies abans, el 18 d’agost del 2020 als 92 anys. La llista dels seus actes solidaris també és ben llarga. La medalla  vol reconèixer “el seu combat permanent contra els abusos de poder i l’explotació“ i en destaca el seu “compromís ferm a favor de la justícia social, de la igualtat i de la dignitat dels pobles indígenes”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies