Veïns de l’entorn de Virrei Amat denuncies vibracions i sorolls del metro

TMB reconeix el problema però no hi ha data per a la gran inversió que podria solucionar-lo

Fa més d’un any que els veïns d’un edifici del carrer de Felip II suporten i denuncien molèsties per vibracions i sorolls procedents de la línia 5 de de metro, que passa i para a pocs metres de la porteria, a l’estació de Virrei Amat. “Les vibracions i sorolls s’incrementen a partir de 19h de la tarda, i ja són tremendes a partir de mitjanit”, explica una de les veïnes. Afirma que li vibren els vidres, els tubs de la calefacció i fins i tot les tauletes de nit i el llit. “No dormo, vibra el pis sencer. I he hagut de guardar les copes de vidre de la vitrina en una caixa de cartró per no escoltar com vibraven. A una veïna se li ha trencat alguna copa”, afirma Rebeca.

I les molèsties van més enllà. Veïns i veïnes, però també els tècnics de la inspecció d’edificis han identificat una sèrie d’esquerdes fines i verticals en algunes parets, que s’allarguen pel sostre. “No sabem si són fruit de les vibracions o si són perilloses, perquè TMB ha fet mesuraments però no ens ha lliurat el resultat, no en sabem res”, explica el president de la comunitat, Manel López.

Tal com diu, TMB ha realitzat medicions dins els habitatges i, de fet, ha dut a terme algunes actuacions a les vies de Virrei Amat. I no descarta fer-hi més, ja que encara està analitzant el tram del túnel. Però aquestes actuacions no semblen haver mitigat les molèsties d’uns veïns que cada cop estan més farts de la situació. La solució podria arribar amb una renovació integral de la infrastructura de la via que TMB té en estudi, però que encara no té data per fer-la realitat.

Aquesta perspectiva indefinida desespera la comunitat de veïns, que han demanat suport al Districte de Nou Barris. També, a través de l’AV de Torre Llobeta, han començat a recollir signatures per pressionar TMB, i a contactar amb altres comunitats de veïns de l’entorn de Virrei Amat, amb la intenció de sumar suports a la causa contra les vibracions i sorolls.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies