Darrers dies per votar i prioritzar els projectes dels pressupostos participatius

Aquests dies i fins al 5 d’abril es troba en marxa el procés dels pressupostos participatius, en què els ciutadans poden decidir els 20 projectes que es duran a terme amb un pressupost global de 3,6 milions d’euros. La recollida de suports es farà a través de la plataforma decidim.barcelona. En el cas de Nou Barris, els veïns i veïnes podran triar i prioritzar entre un total de 47, aquells que han passat un primer tall. Els 20 projectes triats se sotmetran a una votació definitiva el mes de juny.

Poden participar en la priorització totes les persones de 14 anys o més empadronades a Barcelona. Poden repartir  fins a deu suports, sense limitació territorial. Podeu consultar els 47 projectes al web de la plataforma. Tots els 13 barris estan representats, encara que el territori que més propostes ha introduït ha estat Porta, seguit de lluny pel Turó de la Peira, Canyelles i Torre Baró.

En general, proposen inversions o actuacions en equipaments. Per exemple, a l’escola infantil i al Casal infantil del Turó de la Peira, o als centres escolars Rossinyol, Santiago Rusiñol i Galileo Galilei, que promouen una reforma dels seus patis. Per a Ciutat Meridiana es demana un casal de barri, i a Porta, la rehabilitació de la masia de Can Valent.

També hi trobem inversions en l’espai públic, enfocades a fer-hi remodelacions més o menys importants i a guanyar més verd urbà i espais d’estada i de joc. Hi ha iniciatives com  instal·lar aparells de gimnàstica a l’aire lliure, o la creació d’un parc esportiu a can Dragó. I, també, la instal·lació d’ascensors i de bancs inclusius, la creació de carrils bici, o la reforestació del parc de Collserola.

També hi ha projectes d’inversió en tecnologia, com al Casal Som la Pera, on han demanat una aula informàtica, i projectes de memòria històrica com el de Relligant Nou Barris, impulsat des de l’equip de NouBarrisNet en col·laboració amb l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris. Es tracta d’un museu virtual que ara amb la proposta vol senyalitzar al carrer les ubicacions dels diversos capítols històrics esdevinguts al districte i recollits amb vídeos i fotografies al web del Relligant.

Un cop finalitzada aquesta fase, entre el 6 d’abril i el 7 de maig els equips tècnics municipals acompanyaran els projectes finalistes per concretar i desenvolupar els projectes tècnics, acabar de condicionar les propostes sempre que sigui necessari, i ajustar l’execució, actuació i el pressupost de la forma més realista possible. D’aquesta manera, quan tingui lloc la votació definitiva, els projectes que acabin seleccionats podran tirar-se endavant amb tota la seguretat tècnica necessària.

A fi de garantir l’equilibri territorial entre els barris d’un mateix districte, s’ha establert un mecanisme per assegurar que passin a la fase de votació projectes d’un nombre mínim de barris a cada districte.

A la fase de votació, que tindrà lloc el mes de juny, cada persona podrà votar els projectes de dos districtes, aquell on estigui empadronat i un de la seva elecció, podent votar tants projectes com consideri, fins a exhaurir el pressupost assignat als respectius districtes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies