Els nens i nenes de Nou Barris reclamen els seus drets en temps de pandèmia

Ho han fet a través del Pregó dels Infants de les festes de Santa Eulàlia

Diverses escoles barcelonines i de Nou Barris treballen cada any en el text dels Pregó dels Infants. Enguany han reflexionat sobre com els ha afectat la crisi sanitària de la covid-19, sobre els seus drets i com s’han respectat o vulnerat durant l’emergència sanitària, sota el lema “Els nens i nenes no s’aturen”.

Algunes de les idees del text serien: Que se’ls escolti i se’ls pregunti la seva opinió. Que tothom tingui ordinadors i Internet a casa. Mascaretes gratuïtes, classes sempre presencials i més seguretat al voltant de l’escola i als parcs. O dotar de més recursos la sanitat pública. Són algunes de les peticions fetes pels nens i nenes de les escoles Marta Mata i Mercè Rodoreda.

A banda de reclamar els seus drets, els infants s’han compromès també a portar sempre la mascareta i fer-ne un ús responsable, a cuidar dels ordinadors i dispositius que els deixi l’escola, a respectar l’entorn i els espais utilitzats, o a no anar als hospitals si no és una emergència.

El projecte esdevé un espai per fer propostes que permetin que les persones adultes del seu voltant reflexionin i actuïn. En conjunt hi ha participat setze centres educatius de la ciutat amb prop de mil alumnes, que van consensuar aquest text.

La lectura del pregó la van fer nens i nenes representants dels diferents centres educatius el dia 11 de febrer de 2021, coincidint amb les Festes de Santa Eulàlia. I fa uns dies, el van tornar a llegir per al regidor de Nou Barris, Xavier MArcé, amb qui tambñe van intercanviar preguntes i suggeriments.

El Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia és un programa educatiu que té com a objectiu fomentar la promoció i la difusió dels drets dels infants i el reconeixement dels nens i nenes com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, tal com recull la Convenció sobre els drets dels infants. El treball que es fa a l’aula al llarg de diversos mesos estimula la participació i la col·laboració, i és una manera d’acostar els infants al coneixement de les institucions barcelonines.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies