Acaba la moratòria per a les furgonetes comercials més contaminants

A partir d’avui no podran circular per la ZBE Rondes de Barcelona els dies feiners entre les 7 i les 20h

Les sancions als vehicles sense distintiu ambiental que circulen per la ZBE Rondes de Barcelona van començar el 15 de setembre de 2020, cinc mesos i mig després del previst, a causa de la crisi de la covid-19. L’Ajuntament va concedir als vehicles professionals destinats al transport de mercaderies i al transport de passatgers uns mesos de moratòria per substituir les furgonetes més contaminants, de la categoria N1, per models més sostenibles.

Per tant, no podran circular per la ZBE Rondes de Barcelona els dies feiners entre les 7.00 i les 20.00 hores. Tot i això, les persones titulars dels vehicles que no són aptes per circular per la ZBE poden demanar autoritzacions de 24 hores (amb un màxim de deu dies l’any) al web zbe.barcelona.

Entre la primera meitat del 2020 i el febrer del 2021, el volum de vehicles  sense etiqueta ambiental ha passat d’un 9 o 10% a un 3,5 o 4,5%. Amb la finalització de les moratòries, l’Ajuntament espera que aquesta xifra s’acabi de reduir a menys de l’1%.

Amb l’objectiu d’impulsar una mobilitat més sostenible i renovar el parc metropolità de furgonetes, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) té oberta, fins al 30 de juny de 2021, una línia de subvencions per a la compra de vehicles de baixes emissions dedicats al transport i la distribució urbana de mercaderies.

La ZBE Rondes de Barcelona pretén reduir la contaminació ambiental, millorar la qualitat de l’aire i la salut pública i, alhora, fomentar el canvi cap a una mobilitat més sostenible. L’objectiu és reduir en quinze anys un 30% de les emissions de contaminants a l’atmosfera, principalment de diòxid de nitrogen (NO2) i partícules en suspensió (PM10). Amb la ZBE es preveu aconseguir que es redueixin les emissions de NOx i PM10 fins a un 31% i un 39%, respectivament.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies