Dilluns, setembre 25, 2023
La ProsperitatNou Barris

Demanen presó als 15 acusats d’encapçalar les mobilitzacions contra la mesquita del carrer del Japó

La Fiscalia els atribueix de delictes com coaccions, amenaces greus, lesions i contra els drets fonamentals i les llibertats públiques

La Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació ha demanat penes d’entre 3 i 10 anys de presó per a les 15 persones acusades dels delictes contra la mesquita del carrer del Japó, al barri de la Prosperitat. L’informe detalla que entre el març del 2017 i el març del 2018 els encausats van protagonitzar diversos delictes, entre els quals coaccions, amenaces greus, lesions i contra els drets fonamentals i les llibertats públiques. Entre els acusats, simptatitzants de l’extrema dreta, hi ha elmàxim dirigent de Democracia Nacional a Catalunya, Albert Bruguera, i el responsable de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro. La Fiscalia també els prohibeix acostar-se a la mesquita. Els encausats també hauran d’indemnitzar amb 30.000 € la Comunitat Islàmica de Nou Barris pels “danys i sofriments morals”.

L’Ajuntament, que s’ha personat a la causa, destaca que aquest és la primera vegada que es presenta una causa judicial tan exhaustiva i amb tanta documentació, amb penes de presó. Un fet que podria significar un canvi d’inflexió per a situacions semblants.

Durant mesos el centre de culte del carrer del Japó va ser escenari de protestes i enfrontaments. Segons la Fiscalia, aquest grup aprofitava les concentracions veïnals contra la mesquita per ‘manipular políticament i exaltar’ els participants amb el ‘ferm propòsit d’incrementar la freqüència i intensitat de les protestes i generar sentiments de rebuig, odi i hostilitat generalitzats contra els musulmans en general’ i ‘acoquinar’ la comunitat musulmana perquè no obrís el centre. També  els acusa d’impedir als membres de la comunitat d’exercir ‘el lliure i legítim exercici de dret constitucional de llibertat religiosa’.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies