“Anem Juntes”, un projecte d’acompanyament a dones que pateixen violència masclista

Es busquen voluntàries per a aquesta iniciativa enfocada bàsicament a Verdum i les Roquetes

Districte de Nou Barris engega un projecte pilot per acompanyar dones que han patit o pateixen violència masclista, sobretot als barris de Verdum i les Roquetes, però sense deixar desateses les demandes urgents de la resta del districte. L’ha batejat com a  “Anem Juntes” i al capdavant hi haurà dones voluntàries amb sensibilitat feminista, prèviament formades. Atendran a dones derivades d’altres serveis o entitats de la ciutat, o bé que hagin contactat amb la inciativa a través de les xarxes socials o del correu electrònic  anemjuntes@accionsfem.org

El projecte l’executarà l’associació “Accions Fem – feminisme en acció”, una entitat feminista i sense ànim de lucre del Verdun, nascuda a mitjans de l’any 2018 amb objectiu de lluitar i defensar els drets de les dones, des del feminisme i l’acció comunitària, per generar una resposta col·lectiva davant de les violències patriarcals.

L’objectiu principal és generar una xarxa comunitària de sororitat, proximitat i suport a les dones que les permeti empoderar-se i guanyar autonomia, al mateix temps que s’ofereix formació per a la sensibilització, prevenció i abordatge de tots els tipus de violències masclistes.

“Anem Juntes” es troba ara en una primera fase, la de la captació de veïnes  de qualsevol dels barris que vulguin participar com a voluntàries. Si esteu interessades a formar part del grup de dones voluntàries podeu contactar amb l’associació a través del següent correu: anemjuntes@accionsfem.org  Aquest grup rebrà formació en continguts teòrics i pràctics, perquè  disposin d’eines i recursos en l’acompanyament i la gestió de les violències masclistes; se’ls explicarà què fer en cas d’una urgència i com tenir cura de si mateixes a l’hora de fer els acompanyaments.

En una fase següent, s’anirà fent un seguiment continu del voluntariat, amb trobades entre les voluntàries en la mesura que el context de la covid-19 ho permeti, amb l’objectiu d’enfortir els vincles i la xarxa feminista del territori.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies