Arrenca la construcció de 31 habitatges de lloguer públic a Torre Baró

L’edifici, en forma de cub, tindrà planta baixa amb un local comercial i cinc plantes de pisos

Torre Baró guanyarà un nou bloc d’habitatges. Fa uns dies s’ha posat la primera pedra (a la foto) d’una promoció de 31 pisos amb protecció oficial per a lloguer social a l’avinguda d’Escolapi Càncer, 27-33. L’Ajuntament inverteix uns 4 milions d’euros en aquesta iniciativa i la previsió és que les obres s’acabin el primer trimestre del 2023.

L’edifici s’¡ha dissenyat per adaptar-se a l’orografia amb pendent del territori. Els autors del projecte defineixen el bloc com “geometria nítida, que evoca un cub que s’encasta en un pendent important, orientat al nord”. Aquest cub tindrà un pati interior obert al sud, contra el pendent de la muntanya, buscant directament el sol. L’accés a l’edifici es farà per un gran porxo exterior obert a l’avinguda de l’Escolapi Càncer. La segona planta connectarà amb el carrer de Castelldefels, on hi ha un segon accés a l’edifici.

El projecte inclou 31 habitatges d’entre 65 i 80 m2 i que podran tenir entre un i tres dormitoris. A més hi haurà un local comercial. Tot distribuït en planta baixa i cinc plantes.

A més d’aquesta promoció, actualment n’hi ha en marxa una altra promoció de 47 habitatges dotacionals, també a Torre Baró, prevista per a la segona meitat del 2022;  i una altra del cohabitatge a les Roquetes, a càrrec de la cooperativa Sostre Cívic del pla dels Cirerers, amb 29 habitatges més que s’acabaran de construir a finals d’aquest any. També ha començat una nova promoció al carrer de Palamós, als baixos de la qual s’hi construirà una escola bressol.  I al llarg de 2021 es preveu que comencin dos promocions més a la Trinitat Nova, amb la qual cosa el barri guanyarà un total de 246 habitatges de lloguer i de dret de superfície. En total, el parc d’habitatge protegit a Nou Barris augmentarà en 353 habitatges més, on hi podran viure unes 880 persones.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies