L’Ajuntament invertirà 11,6 milions d’euros en set actuacions

Les obres renovaran carrers, milloraran l’accessibilitat de Can Peguera i Ciutat Meridiana, i renaturalitzaran espais

L’Ajuntament invertirà aquest any 11,6 milions d’euros a Nou Barris, a partir del Pla de rehabilitació integral (PRI), que aporta uns 4,5 milions d’euros, i del Pla de barris, que n’afegeix 7,1 milions més. Amb aquests diners es durà a terme la reurbanització i millora de l’accessibilitat de carrers i zones comunitàries de diversos punts de Nou Barris. Els repassem:

  • El Balcó d’Equipaments de Can Peguera: 4,1 milions d’euros.

Es connectarà i millorarà l’accessibilitat entre els tres nivells de Can Peguera, especialment entre les casetes i el Balcó d’Equipaments, on es troben el Casal de Barri la Cosa Nostra, el Centre de Dia Pi i Molist, el Centre Obert Tronada i el Casal de Gent Gran Can Peguera, sobre un mur i amb un fort desnivell per sobre els habitatges. També s’enllaçarà millor amb el Parc del Turó de la Peira i els barris adjacents. Per fer-ho s’augmentaran les connexions amb el carrer de Beret, refent les escales adaptades amb un ascensor que tingui parada al Centre de Dia Pi i Molist, connectant de manera independent el carrer de Vila-seca amb el Balcó d’Equipaments i construint unes escales a la plaça de Biure.

Aquesta actuació esdevindrà el primer pas del Pla de futur de Can Peguera, un redisseny del barri que ha de rehabilitar habitatges i millorar aspectes com la mobilitat i l’accessibilitat dins el petit barri nascut com a cases barates aviat farà 100 anys. El veïnat esperava l’inici d’aquest Pla de futur des de fa anys. Ara es fa possible a través dels fons del Pla de barris de Can Peguera i el Turó de la Peira. Segons el districte de Nou Barris, les obres començaran a la tardor i duraran uns 13 mesos.

  •  Segona fase d’escales mecàniques a les Agudes, Ciutat Meridiana: 3,5 milions d’euros.

S’instal·laran entre els carrers de les Agudes i del Pedraforca i l’avinguda dels Rasos de Peguera i s’aprofitarà per reurbanitzar l’entorn amb uns jardins. Així es dona continuïtat a la primera fase que s’està executant ara entre Agudes i Rasos de Peguera, on es troba l’estació de la Línia 11 de metro de Ciutat Meridiana. En aquesta segona fase, també es crearan itineraris més accessibles i zones verdes entre els blocs, les escales mecàniques i les escales convencionals. A més, es renovarà el paviment als passatges d’accés a les porteries i es millorarà la il·luminació per recuperar l’ús comunitari d’aquests espais. L’inici d’obres es preveu per a finals d’aquest estiu.

  • Reurbanitzacions de carrers:

Es renovaran el carrer d’Amílcar, entre la plaça de Santa Eulàlia i el carrer de Cartellà; i el carrer de Pardo, entre el passeig de Fabra i Puig i el carrer d’Escòcia, amb una inversió total de 945.000 d’euros del Pla de rehabilitació integral (PRI).

Es reurbanitzarà el carrer de Llopis amb Pla dels Cirerers, a les Roquetes: 1,3 milions d’euros. Es millorarà el camí dels vianants des de l’estació de metro de les Roquetes al barri, amb voreres més amples  i amb nou mobiliari urbà, enllumenat i arbrat. L’Ajuntament preveu que les obres acabin l’estiu de l’any 2022.

  • Millores als parcs centrals de Nou Barris i de Torre Baró

Al Parc Central de Nou Barris es modificarà la sala de màquines del llac per guanyar espai per a la construcció d’una escola bressol a la masia de Can Carreras. Al mateix temps, s’aprofitarà per millorar l’eficiència energètica i reduir la potència elèctrica necessària per al funcionament de les fonts. El projecte ja està licitat per 900.000 euros amb la intenció d’iniciar les obres a finals d’aquest estiu.

I pel que fa al Parc Central de Torre Baró, també a l’estiu s’hi faran obres de reurbanització per millorar l’accessibilitat d’aquesta porta d’entrada a Collserola. La intervenció renaturalitzarà i millorarà la relació amb l’aqüeducte, el qual es preveu il·luminar de forma ornamental, i amb l’entorn natural. El projecte implica un pressupost de 880.000 euros.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies