Els veïns de la Prosperitat pressionen Districte per fer realitat l’illa de la Ideal Plástica Flor

L’espai espera el concurs d’idees que ha de convertir el terreny en equipaments i zona verda

El solar de l’antiga Ideal Plàstica Flor estrena grafits. Un enorme elefant i un mar que fa una crida de socors donen color al transformador elèctric situat al passeig de Valldaura. És l’únic testimoni en peu de la que va ser la darrera fàbrica de la Prosperitat, que es dedicava a les flors ornamentals i decoració nadalenca. Amb els grafits veïns i entitats volen cridar l’atenció de l’Ajuntament per tal de pressionar-lo perquè reactivi el procés que ha de convertir el terreny, actualment un aparcament provisional, en una illa d’equipaments i zona verda. Aquesta reactivació passa per la convocatòria d’un concurs d’idees, prèvia a un projecte executiu, un element necessari per començar les obres.

El concurs d’idees ha de posar en el plànol tot allò que va sorgir del procés participatiu: 1.500 metres quadrats en forma d’una biblioteca de districte i un equipament cultural per al barri (amb un auditori, bucs d’assaig…); un aparcament soterrani i 3.000 metres quadrats de zona verda. La previsió era tenir ja dibuixada l’illa, però la pandèmia i el canvi de mandat va deixar aquest concurs d’idees en suspens. Ara Districte de Nou Barris ja té reservada una partida d’1 milió d’euros per a aquesta convocatòria, però no hi ha data. I aquesta ha estat la raó que ha portat el veïnat a fer els grafits. “El barri necessita equipaments, perque l’escola Víctor Català no té gimnàs, i el pavelló està saturat,… Primer la pandèmia i després el canvi de govern han aturat el concurs d’idees. Ara volem que es reprenguin les reunions de la comissió de seguiment i que es convoqui el concurs”, afirma Meri López, una de les veïnes que participa a la comissió del seguiment.

El veïnat va començar a reivindicar l’illa d’equipaments als anys 80, molt abans que la fàbrica tanqués i s’enderroqués, l’any 2009. Un cop a terra, però, el projecte de l’illa d’equipaments es va aturar. El solar es va urbanitzar provisionament com un aparcament i una zona de jocs infantils, tal com es troba actualment, més de deu anys després.

Tot i això, Districte hi farà properament una nova actuació provisional. Condicionarà una part del gran aparcament per a usos esportius i educatius del barri. Ho farà a través dels fons del Pla de barris, del qual la Prosperitat n’és beneficiària. “És una gran ajuda sobretot per a l’Escola Víctor Català, que no té gimnàs, i per al veïnat, ja que tenim una densitat molt alta de població i pocs equipaments. Estem contents, però esperem que no es perpetuï”, afirma Meri López, de la comissió de seguiment.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies