El circ també és cosa de gent gran a l’Ateneu

El projecte El Gran Circ treballa salut física i emocional amb persones majors de 60 anys

Torna un dels projectes de circ social més entranyables de l’Ateneu Popular de 9 Barris. És el Gran Circ, el curset que des de fa alguns anys s’engega entre el mes de març i el juny per tal de millorar el benestar físic i emocional de gent gran. Hi col·labora l’Agència de Salut Pública i els agents comunitaris de l’entorn: Verdum, la Trinitat Nova i les Roquetes, que han apostat pel circ com una opció per promoure l’envelliment actiu i millorar l’estat de salut global dels participants. Al mateix temps, s’apropa els usuaris als equipaments de l’entorn. “La intenció primera és que s’ho passin bé, perquè si no, no tindrien ganes de tornar-hi —explica Xavi Barroso, un dels monitors al capdavant dels tallers. Després, a partir del circ, treballem l’actitud postural, l’exercici i altres temes també importants per a la salut com és la solitud. Aquí es relacionen i amb el circ i l’humor s’acompanyen i fan amics”. Fan equilibris sobre el cable, malabars amb mocadors, trapezi… tot condicionat al seu nivell.
El veredicte de les participants és clar: “Aquests tallers de circ és el millor que es podia fer per a la gent gran. Fem exercici i ens trobem amb molta energia. He vingut dos anys, repeteixo, i tinc 79 anys”, afirma la Joaquina Sánchez. Han fet pinya i, fins i tot, en algun cas s’acompanya a qui li costa arribar sola fins a l’ateneu. “A més, la convivència és el més important, ja que ens fem grans i, si no surts amb persones a fer coses, no fas res“, afegeix la Palmira García.

L’any passat la pandèmia no va fer possible uns tallers presencials com aquests, tot i que van mantenir el contacte durant el confinament, però aquest any estaven preparats amb una opció en línia si era necessari. “Aquest any ho hem reprès amb moltes ganes i molts ànims —explica Barroso— però també amb molta cautela i respecte per les mesures de seguretat. Fem tres grups, i dos són dins el gimnàs i l’altre fora, tot i que està ventilat”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies