‘Puber’, una mostra que recull la veu dels adolescents

La fotògrafa Tanit Plana fa una visita guiada a l’exposició que ocupa tot Can Basté 

Concebuda per ocupar tot Can Basté, la proposta ‘Puber’ de Tanit Plana continua explorant l’adolescència i les seves pràctiques socioculturals.  Aquesta mostra va començar a La Virreina Centre de la Imatge. D’una banda, trobem retrats de joves que pertanyen a classes i contextos diversos, que es mostren a la càmera de la fotògrafa des d’àmbits urbans teatrals, zones limítrofes on la ciutat adquireix una fisonomia espectral.

Al costat d’aquests, en el mateix espai museogràfic, es presenta una selecció de 200 vídeos, feta per la investigadora cultural Estela Ortiz, que van ser realitzats mitjançant la plataforma TikTok, l’univers sonor de la qual acompanya la visita amb fragments aleatoris de diàlegs, grunyits i música. Oriol Rosell, expert en subcultures juvenils, proposa tres podcasts temàtics basats en una llista de reproducció, disponible des del Spotify de La Virreina Centre de la Imatge, confeccionada a partir de les tres cançons més escoltades pels joves participants en el projecte durant el moment en què van ser retratats.

La proposta, en la seva segona temporada, s’expandeix amb la constitució d’un grup de treball amb adolescents a cada un dels districtes on s’exposarà, amb els quals produiran una peça de fotografia expandida específica per a cada enclavament. En el cas de Can Basté s’ha dissenyat una gran lona negra que vesteix la Sala Cava de l’equipament i que recull les pors i inquietuds dels adolescents.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies