El projecte de renovació del mercat de Montserrat

El Districte organitza una sessió informativa virtual avui a les 17 h

El Districte de Nou Barris ha organitzat una sessió informativa per avui a partir de les 17 h, dirigida a les entitats i ciutadania que estiguin interessades en el projecte de renovació del mercat de Montserrat. La trobada serà virtual a causa de la covid-19. Per participar-hi per videoconferència, cal enviar un correu electrònic a l’adreça comunicacionoubarris@bcn.cat, des d’on s’enviarà l’enllaç de connexió. Si només voleu seguir la sessió, ho podreu fer a través d’aquest enllaç.

Les obres del nou mercat de Montserrat es duran a terme entre el 2022 i el 2023. Aquesta és la darrera previsió amb què es treballa, després que al llarg de l’any passat es redactés el projecte bàsic, s’iniciés el procés de reordenació comercial i es publiqués el Pla Especial Urbanístic dels entorns. Aquest 2021, de la seva banda, es redactarà el projecte executiu del mercat, s’adjudicaran les obres i s’iniciaran els treballs constructius.

El projecte preveu que el nou mercat comptarà amb 7.500 m2 de superfície. El desnivell de 10 metres del terreny on estarà ubicat s’equilibrarà amb un edifici que contindrà la topografia i que tindrà diferents accessos a diferents nivells. El projecte preveu un edifici trapezoïdal amb accessos des de les cantonades. A les plantes sobre rasant es situarà el mercat tradicional amb 25 establiments alimentaris, un bar-cafeteria i cinc establiments exteriors, i una superfície comercial, de 1.300 m2 i el hall d’accés. Les plantes sota rasant es destinaran a magatzems i espais logístics al nivell -1, i a un aparcament de 50 places al nivell -2.

La construcció del nou Mercat de Montserrat suposa també una replantejament de l’espai que hi ha entre la via Favència, el carrer d’Aiguablava, carrer de les Torres i el Camí Vell de la Pedrera, amb l’objectiu que sigui un node de relació entre els diferents barris del voltant. Es preveu mantenir part de les arcades de l’actual edifici del mercat (al sud-oest de la peça), de manera que la nova edificació se situarà a la banda nord-est de l’illa. Al mig, quedarà un ampli espai central que servirà com a plaça i com a via de connexió entre les diferents parts del districte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies