L’AV de Ciutat Meridana qualifica d’ineficaç la moratòria anti desnonaments

Col·loquen davant la seu de Nou Barris una primera pedra simbólica dels pisos que haurien de posar fi al problema d’habitatge 

Un grup de veïns de Ciutat Meridiana escenificar ahir davant la Seu de Districte la col·locació d’una primera pedra simbòlica dels pisos que haurien d’acabar amb els desnonaments. L’acció va anar acompanyada d’un manifest en el qual l’AV de Ciutat Merdiana demana aturar  “les contradiccions i burles” relacionades amb la moratòria antidesnonaments, segons la qual no es poden expulsar llogaters vulnerables sense contracte legal mentre duri la pandèmia. Segons denuncien al manifest, aquest decret “només serveix de titular propagandístic en els mitjans de comunicació”. Expliquen que hi ha “una manca d’autoritat per fer complir aquesta moratòria” ja que “els jutges actuen segons el seu propi criteri” sense deixar d’executar desnonaments en plena pandèmia. Els veïns denuncien que des de setembre de 2020 “més de 1.200 persones han estat desnonades per més de 440 ordres judicials a Barcelona”.

Segons l’AV de Ciutat Meridiana, la moratòria antidesnonaments ha generat confusió sobre en quines situacions el jutge pot aturar un desnonament en un procés penal. A més, expliquen que el breu marge per acollir-se a la moratòria “deixa molta gent desemparada”. També recorda a les administracions que disposen d’un parc públic d’habitatge. Segons el comunicat, “l’Agència de l’Habitatge té 1.174 pisos buits (que se sàpiga oficialment) a tot Catalunya d’un parc social de 14.000”. En aquest sentit, expliquen que les persones ocupants d’habitatges gestionats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya no poden accedir a les prestacions dels decrets anti desnonaments, ni tampoc les que han rebut l’oferta per accedir a un habitatge de parc públic de lloguer i no ho han acceptat, excepte causa justificada. Des de l’entitat es denuncia que l’Agència d’Habitatge, tot i saber les necessitats i falta d’habitatges, “quan una família ocupa un habitatge gestionat per ells, és denunciada per usurpació (penal), sense tenir en compte que es tracta d’habitatges públics buits en temps de pandèmia”.   Al comunicat també es denuncia “l’extrema i desproporcionada violència, que la policia fa servir en la execució dels desnonaments a les famílies”.

Per tot això, l’AV de Ciutat Meridiana demana que s’obri de manera urgent l’oficina d’Habitatge de la zona Nord, que es materialitzi el servei d’assessorament jurídic que acompanyi en tot moment les famílies afectades, que es reparteixin tots els habitatges buits de les administracions entre les famílies vulnerables, que s’expropien tots els habitatges de bancs i grups voltors per emergència social. També reclamen la convocatòria urgent de la taula d’Habitatge de Nou Barris per afrontar la problemàtica de l’habitatge a la ciutat. A la convocatòria volen que totes les associacions del Districte que puguin aportar solucions hi siguin presents.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies