L’AV Turó de la Peira reclama el bloc Q d’equipaments

L’Ajuntament assegura que treballa en el projecte de construcció d’un casal de gent gran, un centre de serveis socials i un local social

La remodelació del Turó de la Peira va acabar fa uns anys, després d’eliminar els blocs amb aluminosi. Dels plans projectats al barri només va quedar pendent una illa amb habitatge protegit no destinat a reallotjaments i un edifici amb equipaments per al barri. És el terreny delimitat pels carrers de Besiberri, Montsant, Aneto i Inca. L’any 2017 els pisos es van fer realitat, i també es va aprovar quins serien els equipaments que es construirien: un casal de gent gran, un Centre de Serveis Socials per als barris del Turó de la Peira i Can Peguera,  i un local social, que seria emprat per l’AV del Turó de la Peira, entre altres entitats. Però el procés engegat es va aturar amb l’esclat de la pandèmia.

L’abril de 2019 l’AV Turó de la Peira coneixia els plànols i idees per al bloc d’equipaments. I es va treure a concurs la redacció del projecte. Malauradament amb la pandèmia el projecte -com la majoria de les coses- es va aturar. A hores d’ara l’entitat veïnal esperava que estigués a punt de licitar les obres però la realitat és ben diferent. El projecte ha quedat fora de moment de les inversions imminents i del pla de barris. La raó: “No hi ha projecte executiu. Hem articulat un pressupost que ens permet fer el projecte bàsic, que l’acabarem aquest mes de juny, i hem encarregat el projecte executiu, que confiem que el tinguem a principis del 2022. En no tenir-ne,  no ha pogut entrar en algunes de les inversions aprovades en els darrers mesos, que implicaven començar les obres aquest mateix any. Tan bon punt tinguem el projecte executiu, el podrem incloure en un pressupost el més aviat possible”, explica Xavier Marcé, regidor de Nou Barris.

Les explicacions no convencen a l’AV Turó de la Peira, que insisteixen que són prioritaris i que cal donar-los més celeritat. “No ho podem entendre, quan ja tenim uns plànols aprovats, ja tenim l’empresa qui ho havia de fer, ja teníem els diners… i arriba la covid i ara ens diuen que no hi ha res i que s’ha de començar de zero“, explica indignat l’Antonio Silva, de l’AV Turó de la Peira. Sobretot els preocupa l’endarreriment del casal de gent gran, que creuen indispensable. “La gent gran del barri es mereix un espai digne- afegeix Silva- No deixarem de reclamar aquests equipaments, perquè no entenem com es pot despenjar del PAD o del Pla de barris”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies