34 persones dormen al carrer a Nou Barris, segons el recompte de persones sense llar d’enguany

Els voluntaris van trobar en total 895 persones sensellar a la ciutat

Fa uns dies, mig miler de voluntaris i voluntàries van sortir a fer un recompte de les persones que dormen al carrer de la nostra ciutat, a més dels que fan ús nocturn dels equipaments municipals o entitats. Es tracta d’una acció que des d’uns anys ençà es fa per tal de conscienciar la ciutadania. Aquest any, s’han comptat fins a 895 persones dormint al carrer, que s’afegeixen a les 3.046 persones allotjades en equipaments.  En el cas de Nou Barris es van trobar 34 persones sensellar, una xifra que col·loca al districte en la setena posició d’un trist rànquing que amaga centenars d’històries vitals.

Les dades recollides enguany constaten l’estabilització del nombre de persones sensellar de nit a la via pública en els darrers tres anys. Tot i això, des de l’any 2008 fins ara, han augmentat de 658 a 895, el que suposa un increment del 36% en més d’una dècada.

Aquest increment ha vingut acompanyat, segons l’Ajuntament, d’un augment també de places en equipaments residencials que prioritzen cada vegada més una atenció individualitzada i especialitzada per donar la resposta més adequada possible. Tanmateix, aquesta mena de serveis compten com a principal problema el fet que no es pot obligar cap persona a fer-ne ús.

Aquest és el setè recompte que s’organitza a la ciutat amb aquestes dades:

L’Eixample: 212

Ciutat Vella: 176

Sants-Monjuïc: 155

Sant Martí: 113

Gràcia: 65

Sant Andreu: 51

Sarrià-Sant Gervasi: 34

Nou Barris: 34

Les Corts: 33

Horta-Guinardó: 22

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies