El nou mural històric i reivindicatiu de l’Ateneu Popular de 9 Barris

El grafiter Roc Blackblock reprodueix una fotografia de Kim Manresa a la caixa escènica

L’Ateneu Popular de 9 Barris estrena un nou grafit, en col·laboració amb el projecte ‘La memòria de la perifèria’ de Murs de Bitàcola. L’artista Roc Blackblock ha reproduït a la part superior de la caixa escènica de l’ateneu una de les fotografies mítiques del fotoperiodista Kim Manresa. Es tracta d’una imatge de la sèrie que va fer als anys 70 a les barraques de Santa Engràcia, un conjunt que es va formar a l’actual plaça d’Àngel Pestaña després d’una estafa immobiliària que va deixar diverses famílies sense els diners ni el pis promès. A la imatge, ara portada a grafit, s’hi pot veure el lema ‘Pisos sí, baraques no’.

La idea de Murs de Bitàcola, que té el suport de l’Observatori Europeu de Memòries de la Universitat de Barcelona, és reivindicar la memòria local històrica,  i en el cas de Nou Barris, la problemàtica de l’habitatge ve de llarg. El projecte acompanya els murals amb un codi QR on es pot consultar la història retratada.

L’Ateneu sempre ha apostat per cobrir artísticament les seves façanes. Fa uns anys ja va pintar aquesta caixa escènica amb paraules inspiradores, i ara aquesta nova aportació mural vol cridar l’atenció cap a l’equipament. L’equipament, a més, manté una bona relació amb el grafiter, Roc Blackblock. Aquesta és la seva tercera intervenció a les parets de l’ateneu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies