La reforestació de Collserola encapçala els projectes guanyadors dels pressupostos participatius

Nou Barris escull 9 projectes per al total de 3,6 milions d’euros

L’Ajuntament va donar a conèixer ahir els resultats de les votacions dels pressupostos participatius, en què els veïns i veïnes han prioritzat els projectes entre els quals consideren que s’han de repartir una inversió que en el cas de Nou Barris serà de 3,6 milions d’euros. Més de 17.000 vots van decidir que els projectes guanyadors fossin 9 i fossin els següents:

  • El projecte guanyador va ser el que aposta per una reforestació de Collserola. Un projecte que pretén reforestar les parcel·les situades fora del parc natural per augmentar la biodiversitat, i que arriba després dels quatre incendis que han cremat la serra noubarrienca el darrer mes. Té assignat un pressupost de 50.000 euros i ha aconseguit 1889 vots.
  • La creació d’un parc esportiu inclusiu a Can Dragó. La segona proposta més votada, amb 1504 vots, vol millorar l’espai esportiu i lúdic situat entre l’avinguda Meridiana, l’avinguda Rio de Janeiro i el camp de futbol de l’Alzamora, de manera que sigui accessible per a tothom: des dels infants i la gent jove, fins a les persones adultes i les persones amb discapacitat. El pressupost assigna és de 578.000 euros.
  • Instal·lació de bancs adaptats per a la gent gran a la via Júlia i els voltants de Can Dragó, substituint els actuals. Compta amb 50.000 euros i 1455 vots
  • Obrir un carril bici al passeig de Fabra i Puig, entre l’avinguda Meridiana i la plaça del Virrei Amat. El cost seria de 650.000 euros i 1225 vots han defensat la proposta.
  • Fer un parc agrari urbà de Can Valent. És una de les propostes guanyadores relacionades amb la masia. Aquest punt proposa un projecte amb finalitats ecosocials i educatives, consistent a habilitar una rambla verda que inclogui horts comunitaris, un bosc comestible i un hort terapèutic. Tot plegat tindria un pressupost de 700.000 euros, avalats per 1140 vots.
  • Obrim aules informàtiques a la Trinitat Nova. L’objectiu d’aquest projecte consisteix a posar a disposició del barri un nou ventall tecnològic i garantir-ne l’accés universal. S’hi destinaran 50.000 euros. Ha obtingut 1073 vots.
  • Millorem les voreres de l’avinguda de Rio de Janeiro, concretament entre el carrer de Vèlia i el passeig de la Ciutat de Mallorca, amb l’objectiu de reurbanitzar aquest tram i millorar-ne l’accessibilitat amb una inversió de 270.000 euros. Ho han demanat 985 vots.
  • Salvem Can Valent. El projecte proposa que, un cop consolidat l’edifici de la masia de Can Valent, actualment en mol mal estat, se n’adeqüi l’interior per adaptar-lo a diferents usos i per equipar-lo amb el mobiliari corresponent. És un dels pressupostos més elevats, amb 1.175.000 euros. Hi donen suport 945 vots.
  • Iniciar el procés per adequar la terrassa del casal de barri La Cosa Nostra, a Can Peguera, en un espai jove. L’objectiu és tramitar el planejament i possible redacció del projecte per a l’adequació futura de la terrassa en una sala per a joves dins del mateix espai. S’han reservat 50.000 euros per fer-ho possible. Han estat 827 els vots aconseguits.

Podeu consultar la resta de projectes guanyadors a altres districtes al web municipal decidim.barcelona

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies