Es reactiven els casals i espais de gent gran municipals

Les activitats que impliquin proximitat i compartir materials continuaran suspeses de manera temporal

La xarxa de casals i espais municipals de persones grans de la ciutat recuperen l’activitat de manera esglaonada després del tancament, el març del 2020, per la covid-19. Les activitats que impliquin proximitat i compartir materials continuen suspeses de manera temporal. Pel que fa als espais relacionals de lliure accés, el servei de lectura de diaris i revistes i el servei de bar i cafeteria queden suspesos també temporalment.

Els casals i espais de gent gran municipals han estat els darrers equipaments a tornar a obrir presencialment, encara que l’1 de setembre ja se’n va reactivar la programació en format virtual i amb activitats a l’aire lliure. Tot i això, no ha estat fins fa unes setmanes que els seus espais interiors s’han obert al públic.

Alguns centres es mantenen tancats per diversos motius, entre ells el Casal Canigó, el Casal Turó de la Peira, el Casal Montmany i el Casal Cardener. El Casal de Trinitat Nova actualment està desenvolupant l’activitat a l’espai del Casal de Barri de Trinitat Nova.

L’horari d’obertura és de dilluns a divendres, al matí i a la tarda, supeditat a les activitats programades a cada equipament. El servei d’informació manté el seu horari habitual per oferir informació individualitzada.

Per evitar les aglomeracions, les activitats que impliquin contacte, proximitat o haver de compartir material no es podran realitzar. Pel que fa a les activitats cíviques i comunitàries en grups reduïts, es poden realitzar a l’interior del centre, mantenint sempre la distància de seguretat mínima. Aquestes activitats es poden ampliar fins al 70% de l’aforament autoritzat si es compleixen les condicions de ventilació i qualitat de l’aire establertes per les autoritats.

Les activitats físiques a l’interior només es poden realitzar en grups reduïts. Si es realitzen a l’exterior, poden ampliar l’aforament al 70%. De la mateixa manera, els horts urbans es poden treballar en grups igualment reduïts.

Pel que fa a les activitats culturals, es poden realitzar amb un 70% de l’aforament total i un nombre màxim de 1.000 persones per sala, sempre assegudes i guardant les distàncies de seguretat. Les activitats de cant estan permeses en grups màxims de 20 intèrprets, segons l’aforament de la sala, i mantenint les distàncies de seguretat establertes.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies