Afectacions al servei de metro per les obres a l’estació de Trinitat Nova

Queda interromput el servei de la L4 entre Via Júlia i Trinitat Nova fins al 31 d’agost i de tota la L11 fins al 12 de setembre

Fins al setembre, l’estació de metro de Trinitat Nova de la L4 i la L11 queden fora de servei per l’execució d’unes obres per modernitzar les línies. En aquest sentit, queda interromput el servei de la L4 entre Via Júlia i Trinitat Nova fins al 31 d’agost, i de tota la L11 entre Trinitat Nova i Can Cuiàs fins al 12 de setembre.

Els treballs que s’hi estan duent a terme permetran separar l’operació de la L4 i la L11, i optimitzar els moviments dels trens. Segons TMB, l’objectiu és augmentar les freqüències de la L4 en hora punta, d’una banda, i permetre la conducció automàtica de la L11 en tot el traçat, de l’altra. Durant el període d’afectació s’executarà el gruix de l’obra, amb actuacions com el canvi de configuració i renovació de vies a la zona de la cua de maniobres, el perllongament de l’andana i la instal·lació de portes d’andana per a la L11, l’execució d’una nova sortida d’emergència, l’adaptació de la connexió entre vestíbul i andana a la nova configuració, i les tasques d’instal·lacions i sistemes de senyalització i seguretat corresponents. Es preveu acabar tota l’actuació durant la tardor vinent.

Concretament, les afectacions del servei seran:

  • Des de dijous 1 de juliol fins al dimarts 31 d’agost (tots dos inclosos), estarà fora de servei l’estació terminal de la línia 4 de metro a Trinitat Nova. Per tant, en aquest període l’estació de Via Júlia serà final de línia provisional. El servei de metro a Trinitat Nova de la L3 i a la resta de la línia 4, entre Via Júlia i La Pau, funcionarà amb normalitat.
  • Paral·lelament, des del dijous 1 de juliol fins al diumenge 12 de setembre (tots dos inclosos), estarà fora de servei tota la línia 11 de metro (Trinitat Nova – Can Cuiàs); per tant estaran tancades les estacions de Trinitat Nova, Casa de l’Aigua, Torre Baró / Vallbona, Ciutat Meridiana i Can Cuiàs.

TMB ha habilitat autobusos llançadora que funcionen amb el mateix horari de metro i una capacitat equivalent. De l’1 de juliol al 31 d’agost, el bus especial connectarà les estacions de Via Júlia i Can Cuiàs, en substitució dels trams tancats de la L4 i la L11. De l’1 al 12 de setembre, període en què només estarà vigent el tall de la L11, el bus especial modificarà el recorregut i connectarà Trinitat Nova i Can Cuiàs, amb parada a les estacions afectades pel tall.

En concret, de l’1 de juliol al 31 d’agost, el recorregut entre Can Cuiàs i Via Júlia inclourà 9 busos en dies laborables i 5 en dissabtes i festius. Funcionaran amb una freqüència de pas d’entre 6 i 7 minuts de 7 a 22h, i de 10 a 11 minuts la resta del temps.

I de l’1 a l’11 de setembre, entre Can Cuiàs i Trinitat Nova, circularan 7 autobusos en dies laborables, i 4 en dissabtes i festius. Funcionaran amb una freqüència de pas d’entre 7 i 8 minuts de 7 a 22h, i de 13 a 14 minuts la resta del temps.

Com a altres alternatives de transport a Nou Barris, també es podrà utilitzar la línia 3 de metro (connexió a Trinitat Nova), les línies regulars de bus de TMB D50, H2, 62, 76 i 180, que fan el trajecte totalment o parcial entre les estacions afectades pel tall, i la xarxa ferroviària de Rodalies amb connexió a Torre Baró.

Durant els primers dies de les afectacions a les línies 4 i 11 de metro, hi haurà presència d’informadors a les estacions afectades. A més, es facilitarà informació a les estacions de metro i als canals de comunicació habituals.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies