La furgoneta Lolailo, un nou servei de Lola No Estás Sola

L’entitat oferirà un punt mòbil per millorar el servei d’atenció i acompanyament a les dones que dormen al carrer

L’associació per a dones sense llar Lola No Estás Sola té una furgoneta, batejada amb el nom de Lolailo, que aviat sortirà pels carrers de Barcelona per donar un millor servei d’antenció a les dones. Segons explica Clara Naya, ànima de l’entitat, sortit a buscar a les dones quan dormen és molt complicat perquè tendeixen a amagar-se per evitar riscos. “Des de fa un any que treballem amb un sistema que inclogui una perspectiva de gènere”, comenta, “Aquestes dones molts cops fan servir una parella per protegir-se i quan ens hi apropem no tenen plena llibertat per explicar tot el que volen”. La idea de les Loles és passat l’estiu fer un cens de dones que dormen al carrer a Barcelona i a partir d’aquí decidir els punts on deixar aparcada la Lolailo. “Volem que siguin les dones les que s’apropin a la furgoneta, per això farem també una campanya de difusió als centres de dia i altres equipaments”, explica Naya. Un cop a dins les dones tindran accés a productes d’alimentació i higiene femenina. L’objectiu és que estableixin un vincle amb les professionals i les voluntàries, dones que també han viscut la dura experiència de viure i dormir al carrer. “A partir d’aquí, poden passar també al Local de Lola, per fer ús de la resta de serveis de dia que oferim com les dutxes o les rentadores”, afegeixen des de l’entitat.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies