“El Rec Comtal es Mou” contra l’incivisme

 Activitats lúdiques i accions per protegir un dels elements mediambientals i històrics de Nou Barris

L’arribada de l’estiu acostuma a esdevenir una època en què es repeteixen situacions al voltant del Rec Comtal que perjudiquen greument l’entorn natural i la seva infraestructura. Principalment, es converteix en una zona d’esbarjo amb pícnics i banys, però també s’han registrat alguns abocaments d’escombraries o accions vandàliques sobre determinats elements.

És per aquest motiu, doncs, que els Ajuntaments de Barcelona i  Montcada i Reixac han treballat conjuntament dues actuacions destinades a protegir aquest entorn sense renunciar a la vessant lúdica i cultural. Tot i que el projecte s’ha portat a terme sobretot durant l’estiu, enguany es proposen també accions la resta de l’any.

La principal acció és la programació d’activitats d’estiu “El Rec es Mou”, que fins ara es finançava des del Consorci del Besòs i ara passa a tenir el suport dels dos ajuntaments implicats. Es tracta d’un projecte de dinamització comunitària liderat per la Taula del Rec Comtal i que organitzen conjuntament les entitats, l’Ajuntament de Montcada i Reixac i el Districte de Nou Barris. Es vol així dignificar l’espai, promoure la relació i participació veïnals, recuperar la memòria històrica de l’espai i afavorir la trobada i els vincles entre els dos barris units pel Rec Comtal, sempre amb civisme i preservant l’entorn únic.

La programació ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins al mes de setembre. Entre les activitats més destacades es troben les propostes familiars lúdiques destinades a infants i joves i també les activitats orientades a persones més grans, que poden aportar valor històric a l’espai a través de records, documents i vivències pròpies. La programació es manté en actiu i es pot consultar a través de les xarxes socials de “El Rec es Mou”.

Pel que fa a la segona acció, el Districte de Nou Barris treballarà, al llarg d’aquest estiu, en la incorporació de més vegetació en els punts on l’accessibilitat al Rec Comtal és més senzilla, així com en la instal·lació de barreres de protecció en un altre punt de l‘espai per evitar que es pugui saltar.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies