Campanya de vacances d’estiu per a infants i adolescents “100% estiu”

S’ofereixen més de 1.300 activitats de lleure, esportives, educatives i culturals i amb equipaments oberts a l’agost

Comença la campanya extraordinària de vacances d’estiu per a infants i adolescents “100% estiu”, que enguany ofereix més de 361.000 places per triar entre les més de 1.300 activitats de lleure, esportives, educatives i culturals organitzades.  Es preveu que 130.000 infants i adolescents d’1 a 17 anys puguin gaudir aquest estiu de l’oferta d’activitats en l’àmbit del lleure educatiu, equitativa, inclusiva i variada. Sempre garantint totes les mesures sanitàries i protocols d’actuació davant la covid-19. La programació extraordinària d’activitats d’estiu —que va començar l’any passat en el marc de la crisi sanitària ocasionada per la pandèmia— es complementa també amb l’obertura d’equipaments com biblioteques, centres cívics i patis escolars durant tot l’estiu.

La campanya “100% estiu” s’estructura en els cinc blocs:

  • “T’estiu molt”: el ja habitual programa d’activitats de vacances d’estiu per a infants i adolescents aglutina més d’un miler d’activitats organitzades per diferents entitats de la ciutat. Entre elles, hi ha activitats de lleure, temàtiques i esportives i tallers, a més d’un seguit d’activitats adaptades i adreçades a infants, adolescents i joves amb discapacitat. Enguany, per tal de facilitar-hi l’accés a tots els infants i adolescents de la ciutat i evitar que la capacitat econòmica familiar sigui un obstacle per gaudir de l’estiu, s’ha invertit un total de 4,34 milions d’euros en ajuts econòmics, xifra que representa un 25% més que l’any passat. D’aquesta manera, s’han atorgat 21.278 ajuts per a les activitats d’estiu a les famílies que ho han sol·licitat.
  • Activitats extraordinàries: activitats que complementen el “T’estiu molt”, amb una oferta de 284 activitats educatives, culturals, lúdiques i esportives i més de 7.000 places. Entre d’altres, hi ha prop de 200 activitats específiques per a adolescents, casals i tallers a diferents museus de la ciutat i activitats a la xarxa d’ateneus de fabricació per experimentar i crear a través de les eines i la tecnologia.
  • “Estiu als barris”: en el marc del Pla de barris, es reforça l’oferta assequible o gratuïta als barris d’atenció social prioritària pel que fa a activitats per a infants, adolescents i joves. Per exemple, mitjançant els casals urbans Baobab o els casals d’estiu durant el mes d’agost.
  • Equipaments oberts tot l’estiu: obertura excepcional durant el mes d’agost de 20 biblioteques i 6 centres cívics per oferir un seguit de propostes per a gairebé 1.400 infants i adolescents, entre elles el bibliocasal o diversos tallers multimèdia. A més, 22 patis escolars de la ciutat obriran durant el mes de juliol, 11 dels quals també durant l’agost, per ampliar l’espai d’ús públic per a famílies, infants i adolescents.
  • Suport a les entitats del lleure: el darrer bloc de la campanya “100% estiu” té la voluntat d’acompanyar les entitats del lleure per facilitar el desenvolupament de les activitats garantint les mesures de seguretat i els protocols sanitaris. A més, enguany s’han actualitzat les guies amb orientacions pedagògiques i d’acompanyament emocional adreçades als monitors i monitores i s’ha editat una nova guia de recomanacions, recursos i activitats d’alimentació sostenible, en el marc de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Consulteu la programació d’activitats i la informació d’interès a barcelona.cat/100x100estiu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies