Dimecres, febrer 28, 2024
Audiència pública i PlenariNou Barris

Preocupació pels incendis, l’incivisme nocturn i la baixa participació de la ciutadania

L’informe del regidor també va posar a debat els projectes en marxa i els pendents

Bona entesa, compliments i alguns retrets entre els partits polítics al plenari marcat per l’equador del mandat. Hi van haver molts punts de coincidència, com ara la preocupació per la situació de la pandèmia, o les festes il·legals nocturnes que han aparegut en alguns dels nostres barris, com ara a l’amfiteatre de les Roquetes o Ciutat Meridiana. L’oposició va reconèixer que després de la reunió entre veïnat i equip de govern, el cap de setmana passat es van impedir les festes a l’amfiteatre a partir d’una actuació entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. Tanmateix, el regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, va mostrar preocupació pel possible efecte crida que es pugui arribar fer a joves no tan sols de Nou Barris sinó de la ciutat i rodalies, per trobar-se i consumir alcohol en espais vora la serra. En aquest sentit, confia que el proper toc de queda contribueixi a solventar el problema.  A més, va defensar la via del diàleg i la resposta cívica per tractar els conflictes d’incivisme, més enllà de l’actuació policial necessària en determinats moments.

També es va mostrar preocupat pels incendis -cinc fins al moment- que han cremat a la Collserola noubarrienca. El govern va al·legar que s’ha desbrossat correctament als límits amb els barris, per evitar riscos, i que s’han engegat xerrades per conscienciar en la lluita contra el foc. Des de Junts, es va demanar més recursos i prevenció per evitar nous capítols.

Però sobretot els partits van coincidir en la baixa participació dels ciutadans i ciutadanes de Nou Barris en temes com les audiències i plenaris en streaming, o en les votacions dels pressupostos participatius. Barcelona pel Canvi i PP van xifrar aquesta darrera participació en poc més d’un 2%.  En aquest punt el regidor Marcé va voler recordar com a punt positiu que els veïns i veïnes de Nou Barris són dels que més reunions demanen i es mobilitzen. Va posar en valor també que aquests pressupostos participatius eren quelcom novedós a partir del qual es pot treballar per millorar.

En canvi sí que tots els partits es van felicitar pels resultats dels pressupostos participatius, nou projectes que en alguns casos complementen altres inversions previstes. Les crítiques o preguntes van arribar cap als projectes pendents com ara l’illa de la Plástica Flor, els retards en l’obra del pavelló de la Guineueta, o la construcció d’habitatge protegit. ERC va alertar que no tots els projectes fruit del seu acord amb el govern avancen amb la mateixa velocitat i que esperen que no decaigui cap de la llista. C’s també va demanar informació sobre l’estat del calendari de les actuacions previstes.

Un altre punt de l’informe del regidor va ser el canvi en el sistema de busos de la Zona Nord, amb el relleu de la gestió de Sagalés per TMB. El regidor Xavier Marcé va defensar un període de prova del sistema actual de tres mesos per avaluar i posar a prova els problemes i queixes indicats pels usuaris, abans de decidir si cal ajustar o modificar les línies de bus.

I entre els punts més positius de l’informe, la inauguració del Parc de l’Aqüeducte de Ciutat Meridiana, que ha transformat l’antic camp de futbol del barri en un gran espai lúdic i esportiu després d’un procés participatiu. També la prova pilot per trencar la bretxa digital de connexió a internet, o les ajudes econòmiques als comerços i negocis per pal·liar les despeses d’adaptació a l’entorn covid-19, entre altres. Amb més prudència, la recuperació de festes majors adaptades a la situació i la realització de casals infantils i juvenils; o activitats culturals com les de l’Estiu al Pati.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies