Dijous, maig 23, 2024
CulturaLa Guineueta

R(oles), Flamenc al Pati de la Seu del Districte

El cicle L’Estiu al Pati porta avui i demà les actuacions de Flamenco Queer, Alba Carmona i La Prenda Roja

La quarta edició de l’Estiu al Pati continua a bon ritme. Amb entrada gratuïta, però amb reserva d’entrades prèvia per garantir els aforaments al pati de la Seu del Districte. Després del blues de la setmana passada, avui comença el festival de flamenc R(oles) que trenca amb tòpics i gèneres sense renunciar a l’autenticitat, la força i la idiosincràsia d’aquesta disciplina.

Enguany, l’edició ve amadrinada per La Shica, cantant pop espanyola que fusiona dansa, ballet, copla i sons urbans, i que ha compartit escenari amb artistes com Martirio, Bebe, Jorge Drexler, Pau Donés, Manuel Carrasco o Rosendo. Pel fet que es troba maternant, La Shica no podrà estar físicament a R(oles), però la tindrem col·laborant en la distància a través d’un vídeo on line on mostra el seu suport al projecte

Pel que fa al programa, avui el públic podrà gaudir dels espectacles de Flamenco Queer i Alba Carmona.

20.30h Flamenco Queer: amb una qualitat exquisida en l’execució del baile i el cante, Flamenco Queer desmunten el binarisme tradicional a través de l’empoderament en la diversitat i d’una força brutal que arrasa amb els estigmes. El seu projecte, que ben segur arribarà molt lluny, no només és emergent: també és necessari

22.30h Alba Carmona: després del seu pas per Las Migas, la necessitat de créixer i seguir creant va portar l’artista catalana Alba Carmona a continuar amb la seva carrera en solitari. “Jo canto” és la nova aposta musical d’una de les veus amb més personalitat del moment. Una combinació de delicadesa, veritat, poesia i subtilesa que es troben presents a la seva veu, musicalitat, estètica i posada en escena. Alba Carmona canta des de l’ànima i això s’imposa amb tanta força que no hi ha lloc per al dubte. És un luxe comptar amb ella en aquesta edició de R(oles).

Demà dissabte a les 21.30h, serà el torn de La Prenda Roja, un projecte acabat de sortir de forn però amb integrants que compten amb una consolidada carrera professional en el gènere del flamenc. Tres cantaoras, compositores i amigues ens ofereixen un repertori format per temes propis i adaptacions del cante més ortodox fent servir l’electrònica i la música urbana. Una proposta que vol trencar amb els estereotips del flamenc més tradicional i que, sota el concepte de “Flamenc en vermell”, utilitza el simbolisme d’aquest color a l’estètica i a les lletres per explicar el que representen: força, llibertat, sororitat i empoderament.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies