Comencen les obres per pacificar l’entorn de l’escola Palma de Mallorca

Els treballs duraran fins al 13 d’agost, aprofitant les vacances escolars

Aquest estiu es pacificaran els entorns de nou centres escolars del districte en el marc del desplegament del programa “Protegim les Escoles”. Les primeres obres en arrencar han estat les de l’escola de primària Palma de Mallorca i l’EBM Ciutat de Mallorca. Els treballs s’allargaran fins al 13 d’agost i aposten per actuacions d’urbanisme tàctic per tal de fer possible la pacificació del trànsit al voltant dels equipaments escolars de forma ràpida i amb menys cost. L’objectiu és evitar accidents i reduir la contaminació i el soroll que pateixen les famílies. L’espai guanyat és un punt de trobada, un lloc segur on jugar, compartir i fer vida de barri. En el cas d’aquests dos centres, a més, la pacificació se suma a la que ja s’ha fet a l’entorn de l’Ateneu la Bòbila i la nova plaça de Sóller. Es crea doncs, una gran pastilla pacificada per al veïnat.

Concretament en el cas de l’escola Palma de Mallorca es faran les següents actuacions:

Es duplicarà l’amplada de la vorera actual per esponjar l’espai de davant de l’escola.
S’introduiran elements jugables a partir de l’aprofitament del nou paviment que amplia la vorera. Així, es disposarà d’ elements lúdics que permetin el gaudi dels infants en sortir de l’escola.
Es visibilitzarà el centre, amb el pintat de l’element que indica l’existència d’una escola. Se n’afegirà un de suplementari a la calçada del passeig Ciutat de Mallorca a fi de reforçar la visualització del centre, i es millorarà i complementarà també la senyalització viària horitzontal i vertical indicadora de la proximitat d’un centre escolar.

A l’EBM Ciutat de Mallorca

Pacificació del carrer de Deià, amb limitació a 30 km/h de la velocitat en el tram de l’escola.
Millora del pas de vianants a tocar del carrer Estudiant, que permetrà millorar la connectivitat del centre educatiu amb la plaça de Sóller.
Ampliació de la vorera davant de l’escola. El nou espai es protegirà amb una barana al llarg de tota la longitud i s’hi instal·laran bancs, papereres, jardineres i elements jugables. També s’hi farà un tractament pictòric del sòl.
Visibilització del centre. Davant dels passos de vianants de l’entorn escolar es pintarà l’element que indica l’existència d’una escola. Aquesta senyalització inclou també els passos de vianants del carrer de Piferrer. A més, es millorarà i complementarà també la senyalització viària horitzontal i vertical indicadora de la proximitat d’un centre escolar.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies