Cultura afroamericana i fusió d’estils amb el Say It Loud

Nou cap de setmana de concerts del cicle ‘L’Estiu, al Pati!’

Avui i demà el Pati de la Seu del Districte es converteix en escenari de les propostes trencadores i diverses del Say It Loud, que el focus sobre  la cultura afroamericana. Durant les dues nits passaran per Nou Barris artistes com Lauren Nine & AWWZ, Telewawachi Kilili, Hip Horns Brass Collective, Memi Sillah Group, Gregori Hollis i Mancha ‘E Plátano y su Corillo.

Les entrades pels concerts són gratuïtes però requereixen reserva prèvia a través del web oficial.

La programació d’avui és la següent:

–  19h Lauren Nine & AWWZ: Naughty significa entremaliada, dolenta o desobedient. Així es titula el nou E.P. compost per 4 tracks on la cantant Lauren Nine i la DJ/Productora AWWZ han unit forces per mostrar la seva nova faceta experimental, fresca i plena d’energia, expressant que sortir de la zona de confort i trobar-se en un punt mig és una experiència única, apoderant i molt gratificant. Del toc electrònic de “Dime qué quieres saber” als aires més hip-hop del seu primer single “Naughty World”, passant pel RnB en català de “Surt del meu cap” o el garage d’inspiració londinenca de “Tonite”, Naughty és un projecte que reivindica el paper de la dona productora musical en la indústria i que ara porten als escenaris en una fusió d’estils i emocions

–  21h Telewawachi Kilili: col·lectiu de vuit músics residents a Barcelona que, units per la seva passió per la música etíop, s’embarquen en un viatge exploratori pels hipnòtics sons de la banya d’Àfrica impregnat de colors psicodèlics, harmonies jazzístiques, ritmes llatins, sabors afroamericans i deliris avant-garde. Tot un periple d’anades i vingudes que es veu reflectit en el seu primer disc de estudi titulat “Otus Scops” i en un potent directe que convida a ballar i gaudir al son d’aquesta poció sonora, barreja de temes de collita pròpia i interpretacions de clàssics etíops com Hailu Mergia, Mulat Astatke, Getatchew Mekurya o les germanes Bekele

–  23h Hip Horns Brass Collective: brass band barcelonina que combina elements del hip hop, el funk i el jazz en una poderosa mescla que infon molt bones vibracions. La formació compta amb tres generacions de músics de jazz i música moderna i inclou des de músics amb més de vint anys d’experiència i referents de la música de New Orleans fins a brillants músics i músiques que acaben de sortir del conservatori o que estan ampliant els seus estudis. Aquesta combinació de formació i bagatge els ha permès trobar la fórmula d’un so únic que diferencia Hip Horns de la resta de projectes d’aquest tipus a Europa. A L’Estiu, al Pati! comptaran amb diverses col·laboracions de cantants i MC’s per acabar d’arrodonir el seu potent show.

 

Demà diumenge:

-19h Memi Sillah Group: cantant i trompetista, Memi Sillah va iniciar la seva carrera musical en el món de la música jamaicana amb projectes propis i participant amb diferents artistes i enregistraments com el disc “Million Dollar Reggae”, amb Double Jabs. Després de descobrir el jazz, Memi Sillah Group és el projecte personal de l’artista on vol acostar els dos gèneres en una clara aposta per la tradició de la música d’arrels negres i per la innovació de la fusió d’estils. El grup està format per cinc músics que utilitzen els ritmes caribenys i les harmonies del jazz per crear una mescla dolça i sofisticada i un directe màgic

– 21h Gregori Hollis: el jove trompetista català Gregori Hollis destaca per la seva versatilitat no només com a intèrpret i solista, sinó també com a compositor i arranjador. Format amb la solista internacional Mireia Farrés, el novaiorquès Greg Gisbert i el reconegut saxofonista català Llibert Fortuny, entre d’altres, durant els darrers anys ha aprofundit en el gènere afrocubà i el resultat és el seu nou àlbum “Landing”, un treball on les melodies i els ritmes llatins prenen forma mitjançant l’àmplia paleta sonora del jazz. A través d’un repertori basat exclusivament en composicions originals, la sonoritat del grup sorprèn per la seva frescor, autenticitat i mal·leabilitat, virant en ocasions cap a un llenguatge més modern o fins i tot exhibint aires reminiscents del flamenc mediterrani

– 23h Mancha ‘E Plátano y su Corillo: Mancha ‘E Plátano és un grup de percussió, cant, poesia i ball enfocat a la bomba, música afro-descendent que neix a les hisendes sucreres al segle XVI a Puerto Rico. Les artistes porto-riquenyes Ámbar Rosado, Daniela Torres, Marina Molina i Isadora López, tenen com a objectiu exposar l’experiència de la bomba a nous públics al seu voltant, donant a conèixer els seus càntics, ritmes i passos que porten la història de les seves dones, esclaus i cimarrons. Per a l’ocasió ens brindaran un show en format big band, acompanyades de cinc músics.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies