Concentració per a que totes les parcel·les de la Maladeta siguin d’ús públic

Un dels propietaris ha desallotjat una part del horts que són un símbol contra l’especulació al barri de Porta

Aquesta setmana Nuñez i Navarro, un dels propietaris d’una part dels terrenys de la Maladeta, ha desallotjat els hortolans que des de fa anys ocupen l’espai. A la primavera ja va avançar la intenció de construir-hi pisos abans de finals d’any i va donar com a termini el mes setembre per a desmantellar els horts. L’arribada de les màquines i la instal·lació de tanques metal·liques per tancar algunes de les parcel·les, però, va agafar per sopresa alguns veïns i usuaris de l’espai.

Per als veïns de Porta els horts de la Maladeta són tot un símbol de resistència contra l’especulació al barri. L’execució del Pla Especial de Reforma Interior, aprovat a finals de la dècada dels 90, va comptar amb la participació de la iniciativa privada. Amb el temps els veïns van decidir aturar la construcció de promocions d’habitatges privats per demanar més equipaments i zones verdes. Els solars de la Maladeta eren, precisament, un dels darrers grans solars del barri pendents d’edificar. Fa uns 15 anys, els veïns de manera espontània van començar a instal·lar horts en les parcel·les de la Maladeta, i ben aviat van sorgir les primeres pancartes demanant una gran rambla verda per al barri enlloc de pisos.

Amb el temps, però, la idea de rambla es va transformar en la demanda de reconvertir el terreny en un espai d’ús públic per al barri. Els horts han esdevenit una eina de lluita. Ara, però, una part del terreny està tancada des de dijous per una de les empreses propietàries. L’AV de Porta té assumit que aquests solars ja estan perduts, però vol treballar amb l’Ajuntament per a que aquest adquireixi la resta de parcel·les de Maladeta per fer-hi equipaments. L’Ajuntament, però, de moment només contempla la possibilitat de comprar una parts dels terrenys per construir-hi pisos de protecció oficial. Una part dels veïns de Porta, però, continua batallant per aconseguir que tot el solar sigui d’ús públic. Per aquest motiu han concovat una concentració avui a les 19h a Maladeta.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies