Una dotzena d’escoles de Nou Barris estrenen reformes

S’hi han dut a terme actuacions de pacificació, rehabilitació o ampliació

Aquesta setmana els infants noubarriencs han tornar a l’escola. En alguns casos hi hauran trobat canvis. D’una banda, s’ha pacificifat l’entorn de nou centres, com l’escola Mercè Rodoreda, l’EBM la Colometa, l’escola bressol i de primària Turó, el CEIP Elisenda de Montcada, l’EBM la Muntanya, l’EBM Ciutat de Mallorca, el CEIP Palma de Mallorca i al CEIP Timbaler del Bruc. A cada cas s’ha optat per una estratègia d’urbanisme tàctic determinada, tot i que amb una cosa en comú: l’eliminació d’un carril d’aparcament. Una mesura que ha despertat divisió d’opinions. Mentrestant, l’espai guanyat als cotxes s’ha omplert de pintura de colors i d’alguns elements. En el cas de l’escola de primària Palma de Mallorca, també es van instal·lar unes boles de formigó que van aixecar polèmica i finalment es van retirar.

D’altra banda, una de les actuacions més importants, especialment pel que fa al pressupost, ha estat el desamiantatge de l’escola Prosperitat i l’institut Galileu Galilei. Després de molts anys de lluita, aquest estiu s’ha retirat la teulada i els elements de l’edifici que contenien amiant. L’actuació ha vingut acompanyada d’altres intervencions de rehabilitació, com ara la substitució de les làmines que protegeixen les finestres del sol. També s’han renovat les finestres de la tercera planta, mentre les altres dues plantes quedaran per a una propera partida.

I a les Roquetes, l’institut escola Antaviana ha començat el curs amb la finalització de les obres d’ampliació del centre. Els alumnes compten ja amb nous espais. Es tracta d’un procés d’ampliació que es va engegar coincidint amb la conversió d’escola a institut escola, i que, després de conviure amb barracons un temps, ara tanca el capítol per assolit la normalitat.

A banda d’aquestes actuacions, altres centres s’han pintat, com el Sant Joan de la Creu, o han renovat xarxa informàtica, com el Tibidabo, entre d’altres intervencions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies