Arrenca Desvarío, el nou festival de flamenc de Nou Barris

La programació s’enceta amb tallers familiars i inclusius, com a prèvia a les actuacions

Districte vol tornar a posar Nou Barris al mapa del flamenc i ho fa amb un nou festival, Desvarío, que vol prendre el relleu d’aquell que es feia temps enrere. L’escenari serà el mateix: el pati de la Seu del Districte, un entorn sempre acollidor i màgic. I el fil conductor del Desvarío està molt relacionada amb el nom. S’aposta per noves visions del flamenc, innovadores i transgressores al mateix temps que miren amb respecte el codi del flamenc. Un exemple és la bailaora Leonor Leal, que dansarà al toc de xilòfon i percussió. O veus pròpies i particulars com la d’El Mati.

El festival neix -o reneix- en col·laboració entre Districte i l’associació El Dorado, i tot i que compta amb un pressupost modest, es basa en la qualitat i la personalitat del seu cartell. Uns arguments amb els quals volen atraure veïns i veïnes de tota la ciutat a un preu de 15 euros, que han estat 10 per als noubarriencs durant les darreres setmanes. A més, un segon eix del cicle és la pedagogia sobre aquest art. De manera que el festival comença avui amb una conferència i dos tallers, gratuïts però amb reserva, pensats per a famílies i per a persones amb diversitat funcional.

El programa de Desvarío és el següent:

  • Avui dijous:

17h: Taller de Flamenco Inclusiu. S’oferiran eines de participació per mostrar que el flamenc a persones amb i sense diversitat funcional, apropar-los a aquest univers d’art i emoció de què moltes vegades queden exclosos.

18.30h: Taller de Flamenco en Família. Vol apropar una degustació de flamenco al públic infantil, acompanyat de familiars per compartir l’experiència i el primer contacte amb aquest art. A càrrec d’Aina Nuñez, cineasta, bailaora i pedagoga.

  • Divendres

19h Conferència “El flamenco, un arte popular moderno”, a càrrec de José Luis Ortiz Nuevo, investigador, fundador i  director de la Bienal de Sevilla i de la Bienal de Málaga de 2007.

21h Actuació de Matías López El Mati, Óscar Lago i Javier Rabadán.

El Mati és una de les joves veus flamenques amb més projecció i futur. Ha actuat als festivals més importants, tant nacionals com internacionals. Cantaor català, resideix a Sevilla i l’any 2019 va guanyar la Lámpara Minera, del prestigiós Festival Internacional de Cante de las Minas en la Unión (Múrcia).

L’acompanyarà el guitarrista gadità Óscar Lago, que ha treballat amb artistes i formacions com les companyies de Javier Latorre, d’Antonio el Pipa, Miguel Poveda o Rocío Molina.

Javi Rabadán, un dels altres còmplices habituals de Matías López, nascut a Múrcia, s’ha format en percussió clàssica i flamencologia i ha treballat amb grans noms del flamenco i el jazz com Antonio Canales, José Antonio Rodríguez, Sergio de Lope, Farruquito, Álvaro Paños, El Pele, Encarna Anillo, etc.

  • Dissabte

21h Concert del cantaor de Jerez de la Frontera David Lagos i el seu germà, el prestigiós guitarrista Alfredo Lagos. David Lagos és un cantaor de reconegut prestigi en el món del flamenco que només amb 27 anys va obtenir el Premi Revelació a la Bienal de Sevilla, un dels certàmens més prestigiosos de flamenco. També va aconseguir la Lámpara Minera al Festival Internacional de Cante de Las Minas (2014), i ha col·laborat  amb les primeres figures del baile, com Israel Galván i Rocío Molina. El seu germà Alfredo és un clar exponent de la generació de guitarristes que han trobat una síntesi entre la sonoritat clàssica i les noves harmonies. Ha acompanyat grans del flamenco com Enrique Morente, Carmen Linares, Fernando Terremoto o Israel Galván.

22.30h Actuació de la bailaora també jerezana Leonor Leal, pura versatilitat. És una bailaora, i alhora creadora, en constant evolució. Al seu costat hi trobarem Antonio Moreno, més que un percussionista, un músic complet que va guanyar l’any 2014 el Premio Filón al millor instrumentalista flamenco del Festival de la Unión.

  • Diumenge

21h Concert amb Jesús Méndez, Dani de Morón i Patricia Guerrero. Jesús Méndez és un cantaor jerezano singular amb unes dots vocals extraordinàries. Dani de Morón és un guitarrista d’altíssim nivell i considerat per molts experts com l’exponent més significatiu entre els guitarristes de la seva generació. I, finalment, el ball anirà a càrrec de Patricia Guerrero, de Granada, que acaba de fer 30 anys i porta la meitat de la seva vida ballant professionalment. Amb 17 anys ja havia guanyat el premi Desplante del Festival de la Unión.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies