Nou Barris, el segon districte amb més presència de porcs senglars

L’Ajuntament apunta a un augment d’incidències causades per aquests animals aquest estiu

L’estiu de 2001, fa just vint anys, els veïns de Canyelles veien sorpresos com una femella de porc senglar -a la qual van batejar com a Mariana- i les seves quatre cries baixaven cada vespre pels carrers del  barri. Alguns veïns fins i tot els alimentaven. Allò que era un fet inèidt ha anat fent-se cada cop més habitual a l’estiu i enguany, l’Ajuntament ha detectat un nou augment de la presència de porcs senglars als carrers. De fet, l’any passat es van registrar 98 incidències durant l’estiu, mentre que ara s’han arribat gairebé a les tres-centes. I pel que fa al nostre districte, Nou Barris és el segon territori amb més presències d’aquests porcins, només superat per Sarrià-Sant Gervasi, que té a Vallvidrera el principal focus d’incidències.

Davant aquestes xifres, l’Ajuntament ha parlat amb el Consorci del Parc Natural de Collserola per trobar una solució i un control de la població, que passarà per un augment de captures de porcs senglars. A més, cal recordar que no s’ha d’alimentar aquests animals, ni deixar bosses d’escombraries amb restes orgàniques fora dels contenidors, per evitar que baixin a per menjar. Amb aquesta filosofia també s’han instal·lat gàbies especials per protegir els aliments de les colònies de gats de barris de muntanya com Torre Baró.

Altres consells per si us trobeu amb un porc senglar a Collserola serien:

No us hi apropeu. Poden reaccionar amb agressivitat.
No els toqueu. Hi ha risc de mossegada o envestida.
Feu soroll i gesticuleu exageradament per intentar allunyar-los.
A les àrees de pícnic: Estigueu alerta i controleu les vostres bosses. Si veieu senglars, guardeu el menjar, us el podrien prendre agressivament.

A la xarxa viària: Conduïu amb precaució, poden creuar la carretera i provocar una col·lisió.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies