El Cibernàrium reforça l’oferta en formació tecnològica per trencar la bretxa digital a Nou Barris

Districte de Nou Barris fa una crida al veïnat a apropar-se i aprofitar els recursos del Parc Tecnològic

“La pandèmia va destapar el problema de la bretxa digital. El reforç de l’oferta formativa del Cibernàrium ha de donar-hi resposta. Que tots els ciutadans de Nou Barris sàpiguen que poden entrar al Parc Tecnològic i formar-se per tenir més possibilitats de trobar feina o de fer gestions del dia a dia, cada cop més telemàtiques”. Així explica el regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, la motivació del reforç del Cibernàrium a la Guineueta. El centre es va crear fa 21 anys, amb la popularització d’internet, per tal d’apropar el món cibernètic als noubarriencs. Actualment, després d’uns anys en què s’ha apostat més per la seu del 22@, Barcelona Activa reforça la formació tecnològica a la seu de Nou Barris tant presencial com en streaming o en càpsules online.  Aquesta aposta va enfocada sobretot a reduir la bretxa digital i a millorar els currículums del veïnat i és una de les mesures que Districte de Nou Barris defensa per millorar la situació d’atur i els índex socioeconòmics del territori.

S’hi trobaran cursets per aprendre qüestions bàsiques com ara fer servir un correu electrònic, nocions bàsiques de navegació o de fulls de càlcul, entre d’altres.  Més enllà, també hi ha l’opció d’inscriure’s gratuïtament al Campus de Programació 42 Barcelona de la Fundació Telefónica, que està destinat a formar nous professionals digitals d’àmbits com les aplicacions, els videojocs o la ciberseguretat, sense que sigui necessària cap titulació prèvia.

A tot això cal recordar la instal·lació de l’ateneu de fabricació 3D, un laboratori que també vol obrir el món de la impressió 3D i digital a la ciutadania -adulta, juvenil i infantil- com una nova possibilitat de sortida laboral.

El Parc Tecnològic, situat al Parc Central, ben a prop de la seu de Nou Barris Activa i la seu del Districte, acull, a més de la formació, una incubadora d’empreses amb una quarentena de firmes que estan arrencant en el sector de les tecnologies.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies